Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Perinteiset Kirkastusjuhlat taas Heinävedellä

 

Heinäveden kirkonmäellä on vietetty Kirkastusjuhlia heinäkuun viimeisenä viikonloppuna jo yli 65 kesänä, niin myös tänä kesänä. Tänä vuonna teemana on Kaiken keskellä Jumala.
Tapahtuma ovat aina järjestetty Heinäveden seurakunnan ja Kansan Raamattuseuran yhteistyönä.

– Juhlien järjestäminen vuosi vuodelta on pienelle paikkakunnalle hieno palvelus läheltä ja kaukaa tuleville juhlavieraille, Kansan Raamattuseuran toiminnanjohtaja Ulla Saunaluoma kiittää.

– Kirkastusjuhliin liittyy juhlavieraille rakkaita perinteitä, kuten perjantai-iltana kirkon pihalla laulettava iltalaulu. Vanha polvi muistaa vielä miten voimallisesti laulut kaikuivat kirkolta kylälle asti. Iltalaulukin on pysynyt samana: ”Maa on niin kaunis…” Se kertoo hienolla tavalla sukupolvien saatosta, jota yhteinen sanoma kantaa. Montakin sukupolvea on ehtinyt jo tuota laulua Kirkastusjuhlilla laulaa.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Vahva perinne niin ikään on ohjelman sisältö. Tapahtuma tarjoaa vankkaa Sanan opetusta, rukousta, hyvää musiikkia, leppoisaa yhdessäoloa sekä lapsillekin laadukasta ohjelmaa.

Puhujavieraina 26.-28.7. ovat muiden muassa Eero Junkkaala, arkkipiispa Leo, Ulla Saunaluoma, Hannu ja Maija Nyman ja Kalle Virta. Musiikkiannista vastaavat Jussi ja Minna Pyysalo, Heikki Mikkonen, Sari Behm ja monet muut. Uutta ohjelmassa ovat draamapedagogi Mika Lahtisen osallistavat ”raamattutunnit”, tuore tapa lähestyä Raamatun tekstiä. Juhlilla kuullaan myös Kaiken keskellä Jumala -levyn julkaisukonsertti.

Yksi muuttumaton juhlaperinne on ruokalistalla riisipuuro ja sekahedelmäsoppa. Entisaikaan se oli helposti valmistettavaa ruokaa, kun suuri juhlaväki piti ruokkia. Ruokailupalvelut toimivat nytkin kirkonmäellä.

Juhlien ohjelmaa voi kuunnella leppoisasti myös ulkona kahvilassa, ruohikolla lepäillen ja kirkonmäeltä avautuvaa upeaa maisemaa katsellen.

Heinävedellä sijaitsevassa Säynämön toimintakeskuksessa vietetään juhlien yhteydessä myös paikan 50-vuotisjuhlaa lauantaina klo 18.30. Säynämö on vuosien varrella palvellut kymmeniä tuhansia kävijöitä, erilaisten leirien ja tapahtumien osanottajia ja matkailijoita.

Juhlamessu 28.7. klo 10 radioidaan Yle1:n kanavalla.

www.kirkastusjuhlat.fi