Yleinen: Konekiväärisaarnaaja pelastaa Afrikan lapsia

Pakistanin ministeripeli edennyt sekavasti

 

LEHTIKUVA/AFP PHOTO/ARIF ALI

Pakistanissa maaliskuun alussa murhatun kristityn vähemmistöministerin Shahbaz Bhattin seuraajan nimitys on ollut käsittämättömän mutkallinen. Virkaan on jo nimitetty kolme ehdokasta yksi toisensa jälkeen.

Nyt ministerinä on katolinen lakimies Akram Masih Gill. Hallitus ei ole kuitenkaan budjetoinut ministeriölle mitään varoja toimintaa varten, vaan ainoastaan palkkakuluihin, kertoo Vatikaanin uutistoimisto Fides.

Bhattin kuoleman jälkeen kului viikkoja, ennen kuin mihinkään toimiin ryhdyttiin ministerin viran täyttämiseksi. Uskonnolliset vähemmistöt arvostelivat vitkastelua, koska hallituksessa ei ollut enää ketään niiden oikeuksia ajamassa.

Maaliskuun lopulla Fides ehti jo raportoida, että vähemmistöministeriksi oli valittu katolinen vähemmistöjen puolustaja Michael Javed. Tieto osoittautui kuitenkin ennenaikaiseksi. Myös Shahbaz Bhattin vanhempaa veljeä Paul Bhattia soviteltiin ministerin virkaan, mutta koska hän ei ole parlamentin jäsen, hänen nimittämisensä ei lain mukaan ollut mahdollista.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Huhtikuun alussa vähemmistöministeriksi nimitettiin hindusenaattori Khatu Mal Jeewan.Maan hindut ovat joutuneet kokemaan yhtä lailla sortoa kuin kristitytkin. Riaz Hussein Pirzada nimitettiin tehtävään seuraavaksi, mutta hän erosi siitä jo parin päivän kuluttua.

Pirzadan jälkeen ministeriksi nimettiin Akram Masih Gill.

– Aikomukseni on toimia uskonnollisten vähemmistöjen suojelemiseksi, joita on viisi prosenttia väestöstä, Gill sanoo Fidesin haastattelussa.

Jumalanpilkkalakiin
ei toiveissa muutosta

Voitettuaan parlamenttivaalit vuonna 2008 maan päähallituspuolue Pakistanin kansanpuolue lupasi muutoksia ihmisoikeusjärjestöjen tuomitsemaan ankaraan jumalanpilkkalakiin, jota on helppo käyttää verukkeena milloin missäkin riita-asiassa.

Kun lakiin muutoksia vaatinut Punjabin kuvernööri Salman Taseer oli murhattu, hallitus kuitenkin perääntyi lupauksestaan ja hajotti lainmuutoksia suunnittelemaan perustetun komitean.