Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Paavi Franciscus: “Naisilla on samat oikeudet kuin miehillä”

 

Paavi Franciscuksen poseerauksia voi kohta seurata sosiaalisen median kuvapalvelussa.

Paavi Franciscus ottaa viikottaisessa puheessaan Pietarinkirkon aukiolla kantaa muunmuassa sukupuolten välisiin palkkaeroihin.

”Miksi oletetaan, että naisten pitäisi ansaita vähemmän kuin miesten? Ei! Molemmilla on samat oikeudet”, on paavi Franciscuksen vankka mielipide.

Kristittyjen pitäisi Franciscuksen mukaan kaikin tavoin tukea sukupuolten välistä tasa-arvoa. Hän on aikaisemminkin rohkaissut naisia saavuttamaan korkeampia virkoja kirkon palveluksessa. Pappisvirka tulisi kuitenkin säilyttää yksinomaan miehille.

Kotimaa Neliöb. 27.3.-2.4.

Paavi kuitenkin huomauttaa, ettei sukupuolten välinen tasa-arvo tarkoita sitä, että miesten ja naisten pitäisi olla samanlaisia: ”Meidän täytyy tunnustaa naisen tärkeys äitinä, ja miehen isänä – lastemme edun takia.” Franciscus muistuttaa, ettei naista tulisi pitää heikompana sukupuolena. Vaikka nainen Raamatun mukaan luotiin miehen kylkiluusta, ei se tarkoita, että nainen olisi miehen kopio. Nainen on Jumalan luomus ja täydentää miestä.

 

Lähde: Christian Today 

Kuva: Aleteia image Departement /flickr.com