Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Pääsiäisvaellukset valtaavat katuja

 

Kuva: Helsingin seurakunnat / Via Crusis

Omakohtaisuus ja elämyksellisyys saavat tuhannet katsojat innostumaan seurakuntien järjestämistä pääsiäisvaelluksista ja -näytelmistä eri puolilla. ´

Draama virittää lähemmäksi pääsiäisen kiivaita tapahtumia.

Tänä pääsiäisenä Helsingin Via Cruciksessa on käytetty näyttelijöinä aiempaa enemmän tavallisia seurakuntalaisia, joilla ei ole ennestään teatteritaustaa.

– Kun ensimmäisen kerran lupauduin näyttelemään Via Crucis -katunäytelmässä Helsingissä, olin skeptinen, miten uskonasiat ja teatterin voisi yhdistää,  muistelee kokemustaan vuosien takaa näyttelijä, ohjaaja Mikko Lammi.

– Mutta elämys oli valtava. Väkijoukon keskellä huomasin yhtyväni muiden mukana ristiinnaulitse-huutoihin.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Lammi on osallistunut aiemmin Via Crucikseen näyttelijänä ja apuohjaajana, ja tänä vuonna hän ohjaa pääsiäisdraaman.

Kuudettatoista kertaa järjestettävän Via Cruciksen odotetaan keräävän Helsingin keskustaan pitkäperjantaina yli kymmenentuhatta katsojaa.

Pienemmillä vaelluksilla tunnelma lisääntyy

Suurta pääsiäisdraamaa on luvassa myös Turussa. Pääsiäisviikonlopun aikana Turun tuomiokirkon portailla esitetään Emmi Louhivuoren ja Ilmari Kuivalan ohjaama suurnäytelmä Nasaretilainen. Mukana on lähes sata vapaaehtoista.

Lukuisat paikallisseurakunnat järjestävät pienempiä pääsiäisvaelluksia ja -näytelmiä kirkoissa ja seurakuntataloissa ympäri maata.

Tunnelma pienemmillä vaelluksilla ei välttämättä ole vähäisempi, vaikka spektaakkelimaiset valoshowt puuttuvat.

Mikko Lammi suorassa lähetyksessä Radio Dein Päivän vieraana keskiviikkona 20.4. klo 9.03-10.00. Uusinta klo 13-14 ja yöllä klo 01-02.

 
Artikkelibanneri perussanoma