Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Opiskelijat lahjoittivat säilyketölkkejä hyväntekeväisyyteen Tampereella

 

Tampereen Yliopiston Laulajien lauluryhmä vauhdittamassa We can -keräystä. kuva: Hanna Hietikko

Ystävänpäivän aattona Tampereen yliopistolla järjestetty We can -säilyketölkkikeräys kannusti opiskelijat tekemään hyvää helposti. Halukkaat saivat tuoda säilyketölkin ja kerätyt ruuat lahjoitetaan ruoka-apuna Pelastusarmeijan ja RuokaNyssen kautta.

Säilykepurkkikeräys tapahtui yliopiston päätalon aulassa kello 10-15. Kampanjaa oli mainostettu muutama viikko yliopistolla ja Facebookissa, ja siitä tietoiset kävivät tuomassa tölkkinsä koulupäivän lomassa keräyspöydälle. Uteliaita riitti ja jokunen lähti ostamaan omaa purkkia keräykseen. Puolilta päivin keräyksen ääressä esiintyi Yliopiston Laulajien lauluryhmä vauhdittamassa keräystä.

Yhden opiskelijan, Kati Laukkasen, spontaanista ideasta alkunsa saanut kampanja järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2010. Tämänpäiväinen keräys oli järjestyksessään kolmas. 

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Yleensä tapahtuma on sijoittunut ystävänpäivän läheisyyteen, mutta tämänvuotisen innostuksen vuoksi seuraavaa keräystä suunnitellaan jo ensi syksylle, kertoo keräyksen tälläkin kertaa järjestänyt Laukkanen.

Laukkanen opiskelee itsekin Tampereen yliopistossa kuvajournalismia, joten yliopisto valikoitui keräyspaikaksi sitä kautta. Mukana järjestämässä kampanjaa oli tänä vuonna hänen lisäkseen graafikko Ruut Kiiskilä. Hän vastasi kampanjan mainostuspuolesta.

Helpolla hyvää

Usein opiskelijoiden kohdalla ei kovin suurista tuloista puhuta, joten säilykekeräys sopii heille mainiosti, säilyketölkit kun eivät paljon maksa. Säilykeruoat ovat Laukkasen mukaan haluttuja tuotteita jaettaviin ruokakasseihin. Ruokalahjoitusten jakelukanavat ovat vaihdelleet, mutta tänä vuonna tölkit jaetaan RuokaNyssen ja Pelastusarmeijan kautta

Tällä kertaa keräyksen tuloksena oli erityisen paljon hernekeittotölkkejä. Myös papu- ja hedelmäsäilykkeitä tuotiin. Yhteensä opiskelijat toivat tölkkejä keräysaikana useita kymmeniä. Keräys on ollut ilmeisen suosittu aiemmillakin kerroilla.

– Aikaisemminkin olemme saaneet satoja tölkkejä, jotka olemme sitten voineet lahjoittaa eteenpäin, Laukkanen riemuitsee.

Lähde: Utain