Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Onko rauhalla toivoa Kolumbiassa? – Lähetysseuran keskustelutilaisuus Maailma kylässä -festivaaleilla

 

Kuva: Meeri Koutaniemi/Suomen Lähetysseura

Lähetysseuran keskustelutilaisuudessa ”Onko rauhalla toivoa Kolumbiassa?” sunnuntaina 28.5. klo 15.30–16.30 Taiga-lavalla pureudutaan Kolumbian vastasolmittuun rauhaan.

Kolumbialaisen, DiPaz-verkostossa työskennelleen Andrés Alban kanssa keskustelevat Lähetysseuran asiantuntija Lea Pakkanen sekä ulkoministeriön asiantuntijat Ann-Sofie Stude ja Sirpa Mäenpää. Keskustelussa pohditaan Kolumbian rauhanprosessin tilannetta ja kestävän rauhan rakentamista, naisten roolia ja maanomistuskysymysten merkitystä.

Andrés Alba on toiminut pitkään DiPaz-verkostossa (Diálogo Intereclesial por la Paz). Vuonna 2016 hän toimi verkoston teknisenä sihteerinä ja teki vaikuttamistyötä Havannan rauhanneuvotteluihin liittyen. DiPaz on kirkkojen ja uskontotaustaisten järjestöjen verkosto, joka tekee työtä rauhan ja sovinnon puolesta Kolumbiassa. Nykyään Alba työskentelee Kolumbiassa Ruotsin kirkon konsulttina.

SEKL Neliöb. 25.-31.3. MJa

Lähetysseuran asiantuntija Lea Pakkanen on mukana myös Kepan ”KepaTalks: Aktiiviset syyrialaiset kotona ja maailmalla” -keskustelussa lauantaina 27.5. klo 13.30-14 Kino Caisassa sekä Anna Lindh Säätiön Suomen kansallisen verkoston kanssa järjestetyssä keskustelussa”Syyrian naiset sodassa ja rauhassa” 27.5. klo 15-15.30 Moninainen Suomi -teltassa.

Rautatientorilla Reilun kaupan kahvia ja toiveikasta tunnelmaa

Lähetysseuralla on festivaaleilla myös oma teltta Rautatientorilla. Teltalla tarjotaan Reilun kaupan kahvia ja siellä on mahdollisuus kuulla Lähetysseuran työstä ja Toivoa.fi-kampanjasta. Vierailijoilla on mahdollisuus osallistua elämyslahjakortin arvontaan. Festivaalin maantieteellinen painopiste Latinalainen Amerikka on läsnä Bolivia-kuvien kautta.