Okkultismissa kiehtoo yliluonnollisuus

 

Miten kristityn tulisi suhtautua okkultismiin? Mikä okkultismissa houkuttelee? Kysymyksiin vastaa nuorempana okkultismissa mukana ollut Sami Asp.

Teksti Susanna Hulkko | Kuva Unsplash

Mitä okkultismi on?

Tämä on vaikea kysymys, sillä okkultismi on laaja käsite. Voisi kuitenkin sanoa, että se on uskonnollista toimintaa, jossa pyritään vaikuttamaan yliluonnollisiin asioihin. Okkultismiin liittyy erilaisia rituaaleja, loitsuja sekä kirjallisuutta. Okkultismi tarkoittaa salatiedettä. Okkultismissa on kyse itsensä kehittämisestä ja voimien saamisesta. Usein tarkoitus voi olla ihan hyvä ja osa ajattelusta jopa mukailee Raamattua. Osa on kuitenkin Raamatun vastaista. Totuutta sotketaan ja vääristellään.

Missä ovat okkultismin juuret?

Wikipedia-vastaus voi olla erilainen, mutta okkultismin juuret ovat jo syntiinlankeemuksessa. Silloin ihminen aloitti kaikenlaisen uskonnollisen toiminnan. Paholainen houkutteli uskomaan valheita, jotka eivät olleet Jumalan sanan mukaisia. Siitä lähtien ihmisellä on ollut taipumus kyseenalaistaa Jumalan sanaa ja kysyä, onko Jumala todella sanonut näin. Okkultismiin liittyen, on mielenkiintoista, että Eedenin puutarhassa paholainen kyseenalaisti ja muutti Jumalan sanaa. Toisen Aadamin eli Jeesuksen kanssa paholainen käytti Jumalan sanaa sellaisenaan yrittäessään saada Jeesuksen lankeamaan.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

“Okkultismin juuret ovat jo syntiinlankeemuksessa.”

Lue loppu artikkeli tästä: https://nuotta.com/okkultismissa-kiehtoo-yliluonnollisuus/