Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Tunisiassa verinen isku rantalomakohteeseen – Isis ilmoittautunut

 

Sosiaalisessa mediassa levisi perjantaina kuvia hyökkääjästä, joka sai surmansa Soussen rantalomakohteeseen tekemässä iskussa.

Tunisiassa ainakin 27 ihmistä on saanut surmansa iskussa Soussen rantalomakohteeseen, kertoo maan sisäministeriö. Suomalaisia arvioidaan olevan maassa noin 130.

Kuolleiden joukossa on ulkomaalaisia, mutta heidän kansallisuuksistaan ei toistaiseksi ole selvyyttä. Suomen lähetystö arvioi Tunisiassa olevan kaikkiaan 130 suomalaista. Matkustusilmoituksen Sousseen on tehnyt 12, joista lähetystö on tavoittanut 5.

Vain osa suomalaista on kertonut etukäteen ministeriölle olevansa Soussessa. Todellisuudessa suomalaisten määrä kohteessa on suurempi.

KRS Krito 10.-23.6.

Hyökkäys alkoi alustavien tietojen mukaan Imperial Marhaba -hotellin luota. Poliisi on ampunut yhden rynnäkkökiväärillä aseistautuneen hyökkääjän, mutta toistaiseksi ei ole tiedossa, kuinka monta hyökkääjiä oli. Sky News -uutiskanavan mukaan ampuminen alkoi rannalla, minkä jälkeen ihmiset pakenivat paniikissa hotelleihin.

Maaliskuussa terroristit hyökkäsivät Bardo-museoon Tunisian pääkaupungissa Tunisissa ja tappoivat kolme tunisialaista ja 20 ulkomaista turistia. Kuolonuhrien lisäksi hyökkäyksessä haavoittui yli 40 ihmistä.

Äärijärjestö Isis ilmoittautui iskun toteuttajaksi, mutta viranomaiset ovat kyseenalaistaneet väitteen.

(STT-Reuters–AFP–NTB/Radio Dei)

 
Dei, retroäijät, artikkeliban 31.5.- (1/2)