Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Nuotan ja TV7:n Kissa pöydälle -nuortenohjelma kesätauolle

 

Maanantaina 13.6. nähtävässä kevätkauden viimeisessä jaksossa pureudutaan Raamatun arvovaltaan ja erehtymättömyyteen nuorten itsensä toteuttamassa TV-ohjelmassa.

Lyhyen olemassaolonsa aikana ohjelma on ehtinyt jo herättää melkoista yhte

Ohjelman tavoite on ollut puhua suoraan ja kiertelemättä vaikeistakin asioista ja rohkaista nuoria pysymään Raamatussa yhteiskunnan painostuksesta riippumatta. Tämä toteutui erityisesti maaliskuun jaksossa, jossa käsiteltiin seksuaalisuutta, naiseutta ja miehuutta. Seurauksena ohjelma päätyi jopa keltaisen lehdistön hampaisiin.

– Kyllä näiden kymmenen jakson työstäminen on ollut valtava haaste koko tiimille, ja vastustustakin on ollut ilmassa aika ajoin. Sitäkin rohkaisevampaa on kuitenkin ollut palaute, jota meille on lähetetty yhteiskunnan kuohuessa. Monet ovat kertoneet Jumalan koskettaneen heitä nuorten tarinoiden kautta, kertoo ohjelman tuottaja Mikael Elmolhoda.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Viime syksynä käynnistetyssä projektissa lähdettiin hakemaan formaattia, jossa nostetaan nuorten omat elämäntarinat esille. Pienestä alusta on syntynyt nyt 10 jaksoa, joihin on osallistunut vieraana yhteensä 23 nuorta. Lähtökohtana oli alusta alkaen, että nuoret toteuttavat ohjelmanteon kaikki työvaiheet itse. Työn eri osa-alueet jaettiin asialleen omistautuneille tekijöille, jotka halusivat omilla lahjoillaan edistää Jumalan valtakuntaa.

Käsikirjoittajan tehtävät otti hoitaakseen Susanna Sarimaa, joka on haastattelut vieraita ja niiden pohjalta rakentanut jaksojen runkoja.

– Yksi oppimani asia on se, että vieraisiin tutustumiseen jo ennen ohjelmaa täytyy panostaa ja keskustelulle varata aikaa, jotta itse ohjelmassa heillä olisi valmiudet vapautuneeseen esiintymiseen, Susanna kertoo.

Kuvauksessa ja valaisussa mukana ollut Kaisu Ojansivu puolestaan pääsi hyödyntämään media-assistentin opinnoissa hankkimiaan taitoja.

– Olemme kaluston puutteista huolimatta saaneet aikaan monta toimivaa jaksoa. Suurimmat haasteet ovat olleet studiotilan pieni koko ja kunnollisten studiokameroiden ja -valaisimien puuttuminen, mutta kuluttajakalustollakin voi saada aikaan hyvää jälkeä, Kaisu pohtii.

Kymmenennen, Raamatun arvovaltaa käsittelevän jakson saatua ensi-iltansa maanantaina 13.6. jatkaa tiimi työskentelyä, jotta tuotetut jaksot saadaan DVD-levyillä jakoon ja myyntiin. Kaikki jaksot ovat myös nähtävillä ja ladattavissa TV7:n ohjelma-arkistosta, ja niitä saa levittää vapaasti.

– Tämä on meidän panoksemme Jumalan valtakunnalle. Toivomme, että seurakunnat ja uskovat voivat tulla näiden jaksojen kautta siunatuiksi ja hyödyntää niitä esimerkiksi rippikoulu- ja nuorisotyössä, Mikael Elmolhoda toteaa.

 

TV7:n ohjelma-arkiston Kissa pöydälle -jaksot: tv7.fi/vod/

Uusin Kissa pöydälle -jakso: nuotta.com/