Hyvät: Viikon debatti ehdolla vuoden radio-ohjelmaksi: ”Lajissaan ainutlaatuinen” – Radio Dei kisaa myös juontajatittelistä

Nuorisotyön ammattilaiset kokoontuvat Tampereelle maaliskuun lopussa

 

Seurakunnat tekevät laajasti työtä varhaisnuorten ja nuorten parissa. Kuvassa varhaisnuorten kerholaisia Oulussa 2015. Kuva: Sanna Krook/Kirkon kuvapankki

NUORI2017 kerää yhteen kuntien, seurakuntien, työpajojen ja järjestöjen nuorisotyöntekijät sekä nuorisotutkijat. Lisäksi tapahtuma tavoittaa seurakuntien lapsi- ja perhetyötä tekevät kasvatuksen ammattilaiset.

Tiedätkö sinä, millaista on nuorten elämä? Mistä he haaveilevat? Mitä he haluavat?

Suomalaisen nuorisotyön ammattilaiset kokoontuvat Tampereelle 27.-29.3. alan suurimpaan tapahtumaan, joka on edellisen kerran järjestetty neljä vuotta sitten.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

Tapahtumassa on yli 2500 osallistujaa, jotka tietävät, miten suomalaisilla nuorilla menee ja mitä suomalainen nuorisotyö on vuonna 2017.

”Ainutlaatuisen tapahtumasta tekee se, että paikalla on näin laajasti koko suomalaisen nuorisotyön kenttä. NUORI2017 on myös monipuolinen yhteiskunnallisen keskustelun areena, jossa teemoina ovat niin lähestyvät kuntavaalit kuin nuorten rooli maailmanpolitiikassa”, kertoo tapahtumasta vastaava johtaja Reija Salovaara Allianssista.

Tapahtuman pääjärjestäjät ovat Suomen nuorisoyhteistyö – Allianssi ry, Valtakunnallinen työpajayhdistys ry, Kirkkohallituksen kasvatus ja perheasiat sekä Nuorisotutkimusseura.

Kolmipäiväisessä tapahtumassa järjestetään yli 160 tuntia seminaariohjelmaa ja työpajoja. Tapahtuman ohjelman tuottavat neljän pääjärjestäjän lisäksi yli 80 yhteistyötahoa, joiden joukossa on mukana seurakuntia ja kuntia, yliopistoja ja ammattikorkeakouluja sekä useita järjestöjä. Seminaarisisältöjen lisäksi tapahtumassa on tarjolla noin 80 näytteilleasettajan osastot ja esittelypisteet.

Tapahtumassa puhujina ja keskustelijoina ovat esimerkiksi presidentti Tarja Halonen, Crisis Management Initiativen Hussein al-Taee, muusikko Karri Miettinen eli Paleface, toimittaja Jenni Pääskysaari ja lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila. Lisäksi tapahtumassa on mm. eduskunnan sivistysvaliokunnan avoin kokous ja poliittisten nuorisojärjestöjen puheenjohtajien kuntavaalipaneeli.

NUORI2017 on yksi Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumista.