Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Nettiadressi kokoaa alkuperäisen avioliiton kannattajat

 

LEHTIKUVA: KIMMO MÄNTYLÄ

Kysymys sukupuolineutraalista avioliitosta kuohuttaa suomalaista yhteiskuntaa. Mediat täyttyvät puheesta puolesta ja vastaan. Pia Tiusanen on ryhtynyt sanoista tekoihin luomalla ytimekkään nettiadressin, joka vastustaa lakimuutosta.

Uusi Tie -lehdessä työskentelevä Tiusanen sai kipinän Timo Junkkaalan puheesta hengellisillä syventymispäivillä. Suomen Raamattuopistolla pidetyssä puheessa toiminnanjohtaja peräänkuulutti kirkkokansan kapinaa Jumalan sanan puolesta.
– Junkkaala ei jäänyt pelkästään teoreettiselle tasolle vaan hän antoi hyviä käytännön vihjeitä kuinka toimia asian edistämiseksi. Innostuin ajatuksesta ja ajattelin, että tämä olisi hyvä saada nopeasti toteutettua, Tiusanen kertoo.
Viime perjantaina julkaistussa adressissa kieltäydytään äänestämästä ensivuoden eduskuntavaaleissa niitä puolueita, jotka kannattavat sukupuolineutraalia avioliittoa. Eduskuntapuolueiden puheenjohtajistolle toimitettavan adressin tarkoituksena on toimia viestinä puolueille sekä luoda painetta muutokselle.
– Mielestäni tämä on vakava ja koko yhteiskuntaamme koskeva asia. Ajattelen, että Suomen tulevaisuuden kannalta on merkityksellistä jos poikkeamme lainsäädännössä Jumalan sanasta. Ketä kumarramme ja mihin suuntaan lähdemme, Tiusanen kysyy.
Pia Tiusanen toivoo koko kansan aktiivista toimintaa äänensä esiintuomiseksi.
– Tämä adressi on tarkoitettu kaikille, maailmankuvaan katsomatta, jotka eivät kannata sukupuolineutraalia avioliittoa. On myös paljon ei-uskonnollisia ihmisiä, jotka vastustavat tällaista kehityssuuntaa. Nyt tarvitaan tehokasta viestintää ja puskaradiota, jotta saadaan ääni kuulumaan, Tiusanen innostaa.
Adressin on tähän mennessä allekirjoittanut noin 350 ihmistä. Nimensä asian puolesta voi käydä antamassa vuoden 2010 loppuun mennessä osoitteessa http://www.adressit.com/avioliittolaki.