Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Missä on Suomen saavutettavin kirkko? Äänestä suosikkiasi!

 

Radio Dei palkitsee Suomen saavutettavimman kirkon kesän yleisöäänestyksen jälkeen elokuussa. Kuva: Sakasti / Suomen saavutettavin kirkko

Helppokulkuisuus hoidettu, kuuluvuus moitteeton ja näkemisen esteet minimoitu, telineestä löytyy virsikirjoja pistekirjoituksella. Voiko kirkko olla esteetön?

Täysin esteetöntä kirkkoa on vaikea löytää, mutta monessa kirkossa saavutettavuutta ja esteettömyyttä on huomioitu upeasti. Radio Dei etsii tänä kesänä yhteistyössä kirkkohallituksen kanssa Suomen saavutettavinta kirkkoa. Ohjelmalla halutaan kannustaa kirkkoja huomioimaan saavutettavuuden eri näkökulmia toiminnassa ja tiloissa.

Radio Dein iltapäivälähetys Toivon päivässä keskiviikkoisin kello 15.15 tutustutaan tarkemmin siihen, mistä kaikesta saavutettavuudessa on kyse. Ohjelmaa toimittaa kirkon vammaistyön neuvottelukunnan jäsen Tuomo Burman.

SEKL neliöb. 13.-16.6.

– Meidän kirkon toiminta on silloin uskottavaa, kun se on kaikille saavutettavaa, toteaa Katri Suhonen, joka työskentelee kirkkohallituksessa vammaisuuden ja saavutettavuuden asiantuntijana.

Burman, Suhonen ja Suomen saavutettavin kirkko -ohjelman avausjaksossa vieraillut Invalidiliiton esteettömyysasiamies Harri Leivo ovat yksimielisiä siitä, mikä on saavutettavuuden suurin este: asenteet. Heidän toiveenaan onkin, että ohjelma voisi hiljalleen muokata asenteita parempaan suuntaan ja herättää ihmisiä huomioimaan sitä, miten toisia voi auttaa.

Leivo toteaa, että saavutettavuudessa kyse on elämän monimuotoisuuden huomioimisesta, eikä niinkään erityisryhmien huomioimisesta.

Äänestä suosikkiasi

Radio Dein Facebook-sivuilla on käynnissä äänestys Suomen saavutettavimmasta kirkosta. Finalistit äänestetään neljästä lohkosta. Jokaisen lohkon äänestys kestää kaksi viikkoa. Suomen saavutettavin kirkko julkistetaan Radio Deissä 17.8.

Ohjelman Facebook-sivulla on videomateriaalia ohjelmien nauhoituksista eri puolelta Suomea.

Vinkkejä ja materiaalia saavutettavuuden huomiointiin: http://sakasti.evl.fi/saavutettavuus

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)