Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Ministeri Räsänen tapasi paavi Benedictus XVI:n

 

Sisäministeri Päivi Räsänen osallistui Suomen ja Vatikaanin diplomaattisuhteiden 70-vuotisjuhlatilaisuuteen Roomassa 18.–20. kesäkuuta. Kahdenvälisessä tapaamisessa paavi Benedictus XVI:n kanssa ministeri Räsänen esitti Suomen tasavallan presidentin ja valtioneuvoston terveiset paaville. Hän myös kiitti paavia hänen ihmisarvoja ja ihmisoikeuksia puolustavista lausunnoistaan.
– Paavin merkitys eurooppalaisessa arvokeskustelussa on merkittävä, toteaa ministeri Räsänen.

 

Henkilökohtaista tapaamista edeltävässä vastaanottotilaisuudessa keskiviikkona 20.6. paavi käsitteli puheessaan uskon ja uskonnonvapauden merkitystä esittäen huolensa ajankohtaisista iskuista Nigerian kirkkoja ja kristittyjä vastaan.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Räsänen tapasi Italian-vierailullaan myös kirkollisasioista vastaavan Italian sisäministerin Anna Maria Cancellierin. Ministerit keskustelivat maiden ajankohtaisista asioista sekä uskonnollisten yhteisöjen rooleista ja tilanteesta yhteiskunnassa.

Tänä vuonna juhlistetaan Suomen ja Vatikaanin diplomaattisuhteiden 70-vuotista historiaa. Suomen ja Vatikaan diplomaattiset suhteet käynnistyivät toisen maailmansodan aikaan vuonna 1942, jolloin G.A. Gripenberg lähetettiin suurlähettilääksi Vatikaaniin. Vatikaanin merkitys Suomen historiassa ajoittuu kuitenkin jo vuoteen 1918, jolloin Vatikaani tunnusti Suomen itsenäisyyden.