Ihmisiä ja ilmiöitä: Hengellistä vankilatyötä tehdään yhä – Omat kivut ja vastoinkäymiset ovat avaimia aitoihin kohtaamisiin, Jani Alanko sanoo

Matti Väisänen vihittiin Lähetysprovinssin piispaksi

 

Matti Väisänen vihittiin piispaksi Pyhän sydämen kappelissa Helsingissä. Kuva: Jouko Makkonen

Matti Väisänen vihittiin tänään Ruotsissa ja Suomessa toimivan Lähetysprovinssin (Missionsprovinsen i Sverige och Finland) piispaksi. Väisäsestä tuli näin Luther-säätiön pappien kaitsija. Perjantaisessa tiedotustilaisuudessa Väisänen kertoi, että häneen on ottanut yhteyttä myös Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa toimivia pappeja ja kirkkoherroja, jotka ovat toivoneet Väisäsen olevan piispana heidänkin sielunhoitajansa.

Helsingissä Pyhän sydämen kappelissa järjestetyssä piispanvihkimyksessä vihkivänä piispana toimi Lähetysprovinssin piispa Arne Olsson. Avustavina piispoina toimivat Göran Beijer ja Lars Artman Lähetyshiippakunnasta sekä Kenian evankelisluterilaisen kirkon johtava piispa Walter Obare.
Arne Olsson kehotti puheessaan Väisästä erityisesti valvomaan oppia, pysymään siinä ja auttamaan pastoreita ja seurakuntalaisia pysymään siinä. Hän sanoi, että piispana Väisäsellä on erityinen vastuu ykseydestä.
Walter Obare muistutti vihkimystä seuranneen messun saarnassa, että valta ei tule ihmisiltä, ei toisilta piispoilta, vaan Jumalalta. Hän totesi myös, että hän on täällä ”auttamassa niitä nuoria miehiä, joilta heidän oma kirkkonsa on kieltänyt oikeuden saarnata evankeliumia”.