Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Marko Selkomaa saa nyt väen liikkeelle helluntaiseurakuntiin

 

Marko Selkomaa on kotoisin Savosta. Viime vuodet hän työskenteli Kanadassa Thunder Bayn suomalaisseurakunnan pastorina (Kuva: Noora Palola)

Kaikki kuulijat eivät mahtuneet kokoussaleihin, kun brasilialainen ylistyksenjohtaja Ana Paula ja evankelista Marko Selkomaa vierailivat helluntaiseurakunnissa. Suomessa koettiin syksyllä ylivainiolaisia tunnelmia.

– Olen kiertänyt tätä maata vuosikymmenien ajan, mutta Niilo Yli-Vainion jälkeen en ole nähnyt missään tällaista yleisöryntäystä kokouksiin. Kaikki paikat olivat ääriään myöten täynnä. Pelastusta etsiviä oli useita kymmeniä, ja esirukouspalvelu kesti tuntikausia. Pyhä Henki kosketti monia etsijöitä. Meillä on ollut helluntailiikkeen suurkokoustoiminnoissa aukko, mutta nyt näyttäisi alkavan tälläkin rintamalla uusi nousukausi.
Näin innostuneesti arvioi Avainmedia ry:n toiminnanjohtaja Niilo Närhi 15.-21. marraskuuta järjestettyä Suomi valtaistuimen edessä -kiertuetta, joka vieraili seitsemällä paikkakunnalla.

Tilaisuuksien ylistysmusiikista vastasi tiiminsä kanssa brasilialainen laulaja Ana Paula, ja sanaa julisti Missiomaailma ry:n palvelukseen hiljattain siirtynyt evankelista Marko Selkomaa. Tilaisuudet järjestettiin Turussa, Helsingissä, Tampereella, Lahdessa, Kokkolassa, Oulussa ja Seinäjoella.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Kokkolassa Selkomaa vieraili yksin, ja Seinäjoella kiertueen päätösillasta vastasi Ana Paulan tiimi ilman Selkomaata.

”Jeesusta korottava julistus kosketti”

– Meillä Turussa oli väkeä salin täydeltä niin, etteivät kaikki halukkaat mahtuneet mukaan, kertoo Turun helluntaiseurakunnan johtava pastori Pekka Havupalo.
– Ana Paulan ryhmän nöyryys ja antautunut ylistys tekivät voimakkaan vaikutuksen. Myös Marko Selkomaan profeetallinen ja Jeesusta korottava julistus kosketti. Sadat ihmiset etsivät Jumalaa, ja jotkut kertoivat tulleensa uskoon.

Havupalon mukaan tällaisille tilaisuuksille on selkeästi kysyn-tää.
– Rohkeaa, yksinkertaista ja Pyhän Hengen voitelemaa evankeliumin julistusta tarvitaan entistä enemmän, hän sanoo.

Helsingin Saalemissa pidettyyn tilaisuuteen saapui arviolta 1500 kuulijaa, ja useita kymmeniä jouduttiin käännyttämään ovelta pois, koska saliin ei saanut ottaa enempää ihmisiä. Lisäksi yli sata seurasi tilaisuutta alasalin screenin välityksellä.
– Tilaisuudessa oli aistittavissa uskonhenkistä herätyksen ilmapiiriä, ja kuultu julistus tuki näkyä Suomesta, joka elää uutta herätyksen alkua, arvioi seurakunnanjohtaja Mika Yrjölä.
– Saimme myös kerättyä illan aikana Romanian vähäosaisille yli 10 000 euroa, Yrjölä iloitsee.

Laulajan nöyrä asenne teki vaikutuksen

Tampereella ja Lahdessa pidettiin kaksi tilaisuutta, jotka olivat niin ikään runsaasti kansoitettuja.
– Ana Paulan musiikkitiimi istui sunnuntain jumalanpalveluksessamme kuin pyhäkoululasten ryhmä ja sanoi, että me teemme juuri niin kuin te seurakunnan edustajina haluatte. Tällaista nöyrää ja kunnioittavaa mielenlaatua me arvostamme, sanoo Lahden helluntaiseurakunnan johtaja Petri Viinikkala.

Samaan asiaan kiinnitettiin huomiota myös Oulun helluntaiseurakunnan tilaisuudessa, jonne saapui ihmisiä jopa 200 kilometrin etäisyydeltä.
– Ana Paula on loistava maailmanluokan laulaja, mutta hän ei silti ole mikään diiva. Laulajan nöyrä ja Jumalalle antautunut asenne tekivät meihin suuren vaikutuksen, seurakunnanjohtaja Markku Tossavainen sanoo.

Oulussa helluntaiseurakunnan pääsali tuli täpötäyteen kokousvieraita, ja 250-300 ihmistä seurasi illan kulkua salin vieressä olevan lounasravintolan screeniltä.
– Vierailu onnistui yli odotusten, ja ilta keräsi yhteensä toistatuhatta kuulijaa. Oulun tilaisuudesta muodostui koko pohjoisen Suomen tilaisuus. Rukouspalvelu jatkui aina kello 23:een saakka, Tossavainen kertoo.

Ihmisiä uskoon, sairaita parani

Viime viikon maanantaina Marko Selkomaa vieraili ilman Ana Paulan musiikkitiimiä Kokkolassa. Siellä arki-illan tilaisuudessa oli mukana 350 ihmistä, ja suoraa nettilähetystä seurattiin muun muassa Thaimaassa asti.

Kokkolassa yhdeksän ihmistä tuli uskoon, ja muutamia sairaita parani. Eräs naishenkilö kertoi myös julkisesti lavalla parantumisestaan.
– Ihmiset tulivat kosketetuksi ja rohkaistuiksi monella tapaa, kiittelee Kokkolan helluntaiseurakunnan johtava pastori Timo Syrjälä.
– Selkomaan sanoma oli yksinkertaista ja Kristus-keskeistä. Hän rohkaisi myös seurakunnan omia rukouspalvelijoita palvelemaan hänen rinnallaan. Tilaisuus vahvisti seurakunnassamme jo vaikuttavaa hengellisen odotuksen ilmapiiriä.