Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Leppävaaran seurakunnan seurakuntaneuvoston yksimielinen päätös: Tuhopoltetun Perkkaan kappelin tilalle rakennetaan uusi rakennus

 

Perkkaan kappeli tuhopoltettiin kiirastoistaina 2022. Sittemmin kappelin jäännökset on purettu ja tontti on tyhjillään. Kuva: Sari Savela

Leppävaaran seurakunnan seurakuntaneuvosto linjasi kokouksessaan tiistaina 14.3., että huhtikuussa 2022 tulipalossa tuhoutunut Perkkaan kappeli jälleenrakennetaan.

Leppävaaran seurakunnan seurakuntaneuvosto päätti kokouksessaan tiistaina 14. maaliskuuta esittää yksimielisesti, että Perkkaan kappeli rakennetaan uudelleen ja että seurakuntaneuvosto pyytää Espoon yhteistä kirkkoneuvostoa käynnistämään Perkkaan kappelin hankesuunnittelun. Päätös tulee vielä Espoon yhteisen kirkkovaltuuston päätettäväksi.

Kappelin uudelleen rakentamista puolsivat paitsi tontin keskeinen sijainti, alueen väkimäärän kasvu ja uudisrakennuksesta saatava suurempi vakuutuskorvaus.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Espoon seurakuntayhtymän tavoitteena on vähentää 7000 kerronseliömetrin verran toimitiloja vuoden 2023 loppuun mennessä. Leppävaaran seurakunnassa on jo tehty päätökset luopua huonokuntoisesta Perkkaan seurakuntatalosta, Lasten kappeli Arkista ja Stellan toimistotilasta.

Kehä I:n varrella Espoossa sijainnut Perkkaan kappeli syttyi palamaan varhain kiirastorstaiaamuna 14.4.2022. Rakennus tuhoutui palossa täysin. Poliisi on tutkinut paloa tuhopolttona, mutta tekijää ei ole saatu kiinni.

Tuhoutunut Perkkaan kappeli oli rakennettu vuonna 1929 ja oli Espoon tuomiokirkon jälkeen toiseksi vanhin kirkkorakennus Espoossa. Kappeli peruskorjattiin vuonna 2014.