Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Leif Nummela: vastakääntyneitä ei näy

 

Uusi Tie-lehden päätoimittaja Leif Nummelan mukaan seurakunnissa näkee nykyään hyvin harvoin vasta uskoon tulleita ihmisiä. Tuoreessa pääkirjoituksessaan hän väittää, että Raamatun mukainen julistus synnyttää aina uskoa. Jos kukaan ei käänny, on jotain vialla.

Nummelan mukaan seurakunta kasvaa aina kahdella tavalla: siten, että kristittyjen perheiden lapset säilyttävät uskonsa ja siten, että kristillisen uskon ulkopuolella olevat tulevat uskoon.

”Tilanne, jossa kukaan ei tule uskoon ei ole terve”, Nummela sanoo.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Toisaalta Nummela kritisoi muun muassa pääasiassa Amerikassa vaikuttanut ”kirkon kasvu”-liikettä ja muistuttaa, että sanomasta tinkiminen ei tuottanut sellaista pysyvää hedelmää, jota olisi haluttu.

Tämä ei kuitenkaan saa olla tekosyy kristityille olla julistamasta evankeliumia seurakunnan ulkopuolella eläville.

”Jumalan sana ei ole varmasti lakannut vaikuttamasta, mutta on kysyttävä, onko sitä lakattu julistamasta, niin kuin se on kirjoitettu”, Nummela kirjoittaa.

Lue pääkirjoitus ”Missä ovat vastakääntyneet?” Uuden Tien verkkolehdestä.

 
artikkelibanneri Uusi Tie