Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Lasnamäen seurakunnassa aloitettiin venäjänkielinen työ erikoisessa tilanteessa

 
Lasnamäen seurakunnan tiloissa pöydän ääressä istuu Harri, Tatjana ja Pavel-pappi.

Lasnamäen seurakunnan tiloissa on keväästä lähtien kokoontunut venäjänkielinen yhteisö. Kuvassa Harri Peterson (vasemmalla), Tatjana Kashuba ja pappi Pavel Zajakin. KUVA: KAROLIINA RAUHIO-POKKA

Sota Ukrainassa ajoi venäläispapin Lasnamäen seurakuntaan Viroon, jossa venäjän- ja vironkielisten väliset jännitteet ovat kiristyneet.

Viron luterilaisen kirkon Lasnamäen Pyhän Markuksen seurakunnassa käynnistettiin venäjänkielinen toiminta syyskuussa. Lasnamäe on Tallinnan väkirikkain kaupunginosa, jonka asukkaista yli puolet on venäjänkielisiä.

Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen Viron-lähetti Kirsti Malmi kertoo, että venäjänkielisen toiminnan aloittaminen on ollut jo vuosia seurakunnan työn tukijoiden rukousaihe. Rukousvastaus saatiin yllättävällä tavalla keväällä, kun Siperian luterilaisen kirkon pappi Pavel Zajakin saapui Viroon Ukrainan sodan ajamana. Sodan vastaisia kirjoituksia julkaissut Zajakin oli saanut Venäjällä viranomaiset peräänsä, minkä vuoksi hän joutui pakenemaan maasta. Nyt hänellä ja hänen vaimollaan on turvapaikka Virossa.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

***

Haluatko lukea koko artikkelin venäjän kielisen työn aloittamisesta ja sen vastaanotosta Lasnamäen seurakunnassa? Lue artikkeli Uuden Tien verkkolehdestä.

 
artikkelibanneri Uusi Tie