Lähetyksen kesäpäivillä siunattiin neljä uutta lähetystyöntekijää

 

Raahen kirkko täyttyi sunnuntaiaamuna, kun messussa siunattiin Ella ja Janne Henriksson, Jüri Perendi ja Daniel Tegene lähetystyöntekijöiksi.

Nelikko kävi lähetyskurssin viime syksynä, ja kevään aikana he ovat siirtyneet tehtäviinsä ja kieliopintojen pariin: Henrikssonit Mongoliaan, Jüri Perendi Japaniin ja Daniel Tegene Etiopiaan.

Lähetysjohtaja Pekka Mäkipää saarnasi messussa Luukkaan evankeliumin 12. luvusta:

”Rahan ja omistamisen valtaa ei murra kehotus ja käsky, mutta sen voi tehdä ansaitsematon rakkaus ja syvenevä ymmärrys siitä, mitä oikeasti olemme saaneet Hänessä. Evankeliumi todella reformoi – uudelleen muotoilee – motiiveja, sieluja, identiteettiä, maailmankuvaa, toimintaa”, hän avasi päivän evankeliumitekstiä. ”Lähetyskäsky on nimenomaan käsky. Mutta se mittaa myös uskomme aitoutta: ’en sano tätä käskeäkseni vaan koetellakseni teidän rakkautenne aitoutta’ (2. Kor. 8:9). On syvimmältään kyse evankeliumin todeksi elämisestä.”

Hän vertasi evankeliumin kertomista ruuan epätasaiseen jakautumiseen maailmassa: ”Ongelmamme on logistinen. Kolmannes maailman väestöstä kuolee saamatta mahdollisuutta kuulla ja päästä osalliseksi katoamattomasta aarteesta Jumalan luona.”

Lähetyksen kesäpäivät kokosi viikonvaihteessa yhteensä 1500 ihmistä Raaheen teemalla Syvemmälle. Kesäpäivien toteuttamiseen osallistui toistasataa talkoolaista.

Kiitosjuhlan lopussa Raahen seurakunnan kirkkoherra Tuomo Matala ja lähetysteologi Petri Tervo ojensivat viestikapulana toimivan muistitikun Suomen Raamattuopiston rehtori Juha Vähäsarjalle. Juhlat vietetään ensi vuonna Kauniaisissa.