Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Kristityt taistelevat rukouksella Boko Haramia vastaan

 

Maailman Evankelinen Allianssi ja rukousliike The National Day of Prayer and Worship kutsuvat kristittyjä rukoukseen kidnapattujen nigerialaisten koulutyttöjen puolesta. ”Rukoilkaa, rukoilkaa ja vielä kerran rukoilkaa, sillä Jumalan kanssa mikään ei ole mahdotonta”, kehottaa nigerialaistaustainen rukousliikkeen koollekutsuja, tohtori Jonathan Oloyede.

Maailman Evankelinen Allianssi on julkaissut tiedotteen, jossa se kehottaa rukoilemaan Nigeriassa siepattujen koulutyttöjen puolesta. ”Evankelisina kristittyinä uskomme, että kaikki ihmiset kaikkialla on luotu samanarvoisiksi ja rakastavan Jumalan kuviksi. Evankelisena Allianssina korostamme myös kansalaisvapauden tärkeyttä ja sitä, että kaikilla ihmisillä on oikeus koulutukseen sekä vapaus valita, mihin he uskovat”, Maailman Evankelisen Allianssin pääjohtaja Steve Clifford sanoo tiedotteessa.

”Me voimme allekirjoittaa kaikki vetoomukset ja käyttää kaikkia mahdollisia hastagejä, mutta kristittyinä meidän ensimmäinen vastauksemme tulee olla rukous. Jumalalle kaikki on mahdollista – myös toivottomuuden ja epätoivon keskellä”, Clifford sanoo.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Terroristijärjestö Boko Haram julkaisi maanantaina videon, jossa satakunta tyttöä resitoi hijabiin pukeutuneina Koraanin rukouksia. Uutistoimisto AFP:n mukaan tyttöjen koulun rehtori ja joukko opettajia ja vanhimpia ovat tunnistaneet osan tytöistä ja uskovat, että muutkin ovat saman koulun oppilaita.

Mediahuomio saa kiitosta

Rukousliike The National Day of Prayer and Worshipin koollekutsuja, Nigeriassa lapsuutensa viettänyt Jonathan Oloyede pitää tärkeänä sieppauksen saamaa huomiota mediassa.

”Tilanne muuttuu koko ajan ja olen kiitollinen medialle, kun se uutisoi asiasta. Tämä mahdollistaa kirkkoa olemaan perillä tapahtumista, kun he ottavat tämän todelliseksi ja palavaksi rukousaiheeksi”, Oloyede sanoo Maailman Evankelisen Allianssin tiedotteessa.

”Me rukoilemme lohdutusta kaikille tuskissa, shokissa ja ahdingossa oleville perheenjäsenille. Rukoilemme Nigerian hallituksen puolesta ja kaikkien naapurimaiden puolesta, jotta ne ottaisivat kaikki tarvittavat voimavarat käyttöön, jotta nämä nuorukaiset löydettäisiin. Rukoilkaa, rukoilkaa ja vielä kerran rukoilkaa, koska Jumalan kanssa mikään ei ole mahdotonta”, Oloyede kehottaa.

Myös Nigerian katolista kardinaalia, Abujan arkkipiispa John Oneiyekania kansainväliseen mediahuomio rohkaisee.

”Toivon, että se saa Nigerian hallituksen ja Nigerian kansan heräämään kohtaamamme tilanteen vakavuuteen. Boko Haram ei koske vain Nigeriaa. – – vaan he voivat aiheuttaa vaaraa kansainväliselle yhteisölle, erityisesti naapurimaillemme”, Oneiyekan sanoo Vatikaanin Radion haastattelussa.

Lue myös:

Boko Haramin johtaja: siepatut tytöt ovat nyt muslimeja

Boko Haramin sieppaamat koulutytöt pääosin kristittyjä

 
artikkelibanneri Uusi Tie