Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Kristilliseen päiväkotiin jonotetaan Tampereella

 

Daniel Mattila, Joonatan Pöllänen, Sari Arias, Rebeca Arias, Adeley Katajisto sekä Rebecca Jussila piirtämässä ja muovailemassa. KUVA: Riikka Mieskoski

Vastavalmistunut, yksityinen Pikkupursi-päiväkoti aloitti toimintansa elokuun alussa. Parikymmentä perhettä on jonossa odottamassa vapautuvia paikkoja.

– Tampereella ei ole ollut aikaisemmin kristillistä päiväkotia, mikä vetää ihmisiä puoleensa, Pikkupurren johtaja Minna Keskitalo pohtii suosion syytä.

Päiväkoti tarjoaa tällä hetkellä hoitopaikan 32 lapselle. Keskitalo kertoo, että monet päiväkotiin tulleiden vanhemmista ovat ottaneet lapsensa kunnalliselta puolelta pois saadakseen heille kristillistä päivähoitoa. Pikkupursi on rakennettu myös Tampereen kristillisen koulun viereen, joten päiväkodista on myöhemmin helppo siirtyä kristilliseen kouluun. Sijainti palvelee lisäksi hyvin perheitä, joista tulee lapsia sekä kouluun että päiväkotiin.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

 

Pikkupurressa välitetään evankeliumia

Kristillisyys näkyy Pikkupurressa muun muassa siinä, että siellä rukoillaan ja lauletaan hengellisiä lauluja muiden laulujen ohessa.

– Meillä on aamurukous ja ruokarukous, joka on jäänyt monesta päiväkodista pois. Siunaamme lapset myös päiväunille. Luemme Raamatun kertomuksia ja alamme pitää lyhyttä pyhäkoulua perjantai aamupäivisin, Keskitalo selittää.

Päiväkodin nettisivuilla luvataan, että “Pikkupurressa lapsi saa kokea ja kohdata kristillistä rakkautta ja armoa arkipäivän ihmissuhteissa ja touhuissa”. Keskitalon mukaan osa päiväkodin näkyä on myös evankeliumin välittäminen lapsille.

 

Ei-uskovatkin tervetulleita

Suurin osa Pikkupurren lapsista on uskovista perheistä. Minna Keskitalo toteaa, että lapsien taustoja ei kysytä, mutta vanhempien kanssa keskustellessa ne ovat käyneet ilmi.

– Uskon, että kristityt ihmiset tuovat lapsensa mieluummin kristilliseen päiväkotiin kuin muut, mutta tänne saa tulla myös ei-uskovasta perheestä.

Jono kertoo Keskitalon mielestä siitä, että tämänkaltaisille päiväkodeille on tilausta. Joillain paikkakunnilla kristilliset päiväkodit tosin taistelevat olemassaolostaan. Tampere kokonsa puolesta aiheuttaa sen, että hakijoita on enemmän.

– Kyllä se on iso tekijä, että ympäristössä on paljon ihmisiä, hän painottaa.

Pikkupurren toiminnasta vastaa Adventtikirkon perustama osakeyhtiö. Päiväkotia on rahoittanut Kristillisen päiväkodin kannatusyhdistys (Kpk-Tre ry) keräysvaroillaan sekä Adventtiseurakunta. Sitä tukee myös Nurmin Majakka -yhdistys.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie