Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kristillisdemokraatit tukevat Lindstömiä

 

Päivi Räsänen tukee Jari Lindströmiä. Kuva: Hanne Salonen / Eduskunta

Päivi Räsänen rohkaisee hallitusta käyttämään aloiteoikeuttaan ja korjaamaan avioliittolain pysymään miehen ja naisen välisenä liittona.

Oikeusministeri Jari Lindström kertoi Kouvolan Sanomien haastattelussa, ettei välttämättä esittele lakia sukupuolineutraalista avioliitosta. Hän kuvasi tilannetta vaikeaksi sekä hänelle että puolueelle.

Päivi Räsänen huomautti eilen, että Lindströmin pohdinta on oikeutettua, koska Sipilän hallitusohjelmassa ei ole otettu asiaan kantaa. Räsänen rohkaisee hallitusta ja oikeusministeriä käyttämään aloiteoikeuttaan ja olemaan hätiköimättä päätöksissä, joka astuisivat voimaan vasta 2017.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Samalla hän muistuttaa tällä hetkellä kerättävänä olevasta Aito avioliitto -aloitteesta. Mahdollisesti syksyllä eduskunnan käsittelyyn tuleva kansalaisaloiteen tavoitteena on säilyttää avioliitto miehen ja naisen välisenä, sekä turvata lapsen oikeus isään ja äitiin.

Räsänen huomauttaakin, ettei lapsivaikutusten arviointia tehty lainkaan kun sukupuolineutraalia avioliittoa käsiteltiin eduskunnassa, vaikka laki aivan oleellisesti koskettaa esimerkiksi adoptiolasten asemaa.

Räsänen jätti eilen kirjallisen kysymyksen avioliittolakia koskevista muutostarpeista, koko Kristillisten ryhmä on yhtynyt siihen. Kristillisdemokraatit haluavat tietää, säilytetäänko avioliitto miehen ja naisen välisenä.

Vihreiden eduskuntaryhmä on ilmoittanut aikeistaan tehdä kirjallisen kysymyksen, jolla vaaditaan hallitusta sitoutumaan edellisen eduskunnan tekemään päätökseen.