Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kristillisaiheisesta taidenäyttelystä Valamon luostarin kaikkien aikojen suosituin näyttely

 

Helene Schjerfbeckin Ylösnousemus oli yksi Mestarin jälki -näyttelyn teoksista. Kuvaa rajattu alkuperäisestä.

Näyttelyn päätyttyä reilu viikko sitten kävijämäärä oli kivunnut jo yli seitsemään tuhanteen, kerrotaan Valamon luostarin tiedotteessa. Mestarin jälki -näyttely saa jatkoa tulevana syksynä.

Syksyllä avattu kristillisaiheinen Mestarin jälki -taidenäyttely sisälsi yhteensä 76 teosta. Esillä oli töitä suomalaisilta ja ulkomaalaisilta mestareilta, kuten Helene Schjerfbeckiltä, Albert Edelfeltiltä ja Akseli Gallen-Kallelalta.

Valamon luostarin tiedotteen mukaan suosio yllätti täysin, ja näyttelyaikaa jatkettiinkin helmikuulle. 8.2. päättynyt näyttely kokosi yhteensä 7300 silmäparia, mikä tekee siitä Valamon luostarin historian suosituimman näyttelyn.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Jatkoa luvassa syksyllä

Mestarin jälki -näyttelylle on luvassa jatkoa, sillä ensimmäisestä näyttelystä jätettiin pois useita teoksia, joista olisi tarkoitus koostaa uusi näyttely syksyksi 2015.

”Syyskuussa alkavassa Mestarin jälki -näyttelyssä on mahdollisuus nähdä lisää tunnettujen suomalaisten ja erittäin arvostettujen ulkomaalaisten mestareiden teoksia. Kokoelmasta löytyy useita Rembrandtin, Salvador Dalin, Marc Chagallin, Andy Warhollin ja jopa Pablo Picasson kristillisaiheisia teoksia”, kerrotaan tiedotteessa.