Köyhyysryhmä vaatii hyvinvointi- ja terveyserojen kaventamista seuraavalla hallituskaudella

 

Arkkipiispa Kari Mäkisen koolle kutsuma köyhyysryhmä esittää seuraavaan hallitusohjelmaan kirjauksen heikoimmassa asemassa olevien puolesta.

Köyhyysryhmä esittää, että ”hallitus haluaa supistaa suomalaisten hyvinvointi- ja terveyseroja parantamalla heikoimmassa asemassa olevien ryhmien toimintakykyä ja työllistymis- sekä toimeentulomahdollisuuksia ja edistämällä yhteiskunnallista osallisuutta.”

Köyhyysryhmä painottaa hallitusohjelmatavoitteissaan nuorten ja työttömien syrjäytymistä ehkäiseviä toimenpiteitä, perusturvan ja kansalaisjärjestötoiminnan mahdollisuuksien parantamista sekä alkoholin aiheuttamien yhteiskunnallisten haittojen vähentämistä.

Työryhmän mukaan ratkaisu ei ole köyhyyspolitiikka, vaan kaikkia koskeva yhteiskuntapolitiikka, joka edistää kaikkien kansalaisten hyvinvointia. Toimenpiteet on kohdennettava kaikkein heikommassa asemassa oleviin ryhmiin. Politiikkaa tulee arvioida heikoimmin selviytyvän neljänneksen näkökulmasta. 

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Allekirjoittajina ovat köyhyysryhmän puheenjohtaja, arkkipiispa Kari Mäkinen, Työttömien valtakunnallisen yhteistoimintajärjestö TVY:n puheenjohtaja Lea Karjalainen, Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly, Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää, Kuntaliiton toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma, Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n toimitusjohtaja Mikko Pukkinen, Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto STKL:n toiminnanjohtaja Riitta Särkelä ja korkeakoulutettujen työmarkkinajärjestö AKAVA:n puheenjohtaja Matti Viljanen.

 
Artikkelibanneri perussanoma