Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Koptipiispa on huolissaan islamismin suosiosta

 

Piispa Thomas olisi toivonut

Egyptin vallankumous on merkinnyt helpotusta Egyptin koptikristittyjen arkeen. Poliisin rooli on muuttunut. Valtaosa kristittyjen ongelmista oli poliisin aiheuttamia. Koptikirkon piispa Thomas on kuitenkin huolissaan islamismin mahdollisesti kasvavasta kannatuksesta.

– Länsimaat tuntuvat pelkäävän Muslimiveljeskunnan suosion kasvua Egyptissä. En ole huolissani Muslimiveljeskunnasta, koska valtaosa heistä on maltillisia. Ääri-islamismia kannattavien ryhmien mahdollinen kannatus on kuitenkin hyvin huolestuttavaa, piispa Thomas sanoo Sana-lehden haastattelussa.

Kristittyjen ja muslimien välillä oli maaliskuun alussa useita väkivaltaisia yhteenottoja Kairossa. Väkivaltaisuudet saivat alkunsa huhuista kristityn ja muslimin välisestä rakkaussuhteesta ja kärjistyivät kahden kirkon polttamiseen ja väkivaltaisiin yhteenottoihin. Toisaalta kristityt ja muslimit ovat rauhanomaisessa mielenosoituksessa Kairon Tahrir-aukiolla osoittaneet uskontojen välistä yhteyttä ja vaatineet tarkkoja tutkimuksia tapahtuneelle väkivallalle.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Mielenosoittajien mukaan kristittyjen ja muslimien väkivaltaisten yhteenottojen takana on entistä presidenttiä kannattaneen kansallisdemokraattisen puolueen jäseniä, joiden intresseissä on lietsoa väkivaltaa, kauhua ja sekasortoa.

Piispa kertoo pelkäävänsä, että epäselvässä poliittisessa tilanteessa myös terrorismiin kytköksissä olevat ääri-islamistiset liikkeet saattaisivat saada jalansijaa Egyptissä.

– Mubarakin hallinto teki paljon ihmisoikeusrikkomuksia, mutta sen ansioksi on tunnustettava terrorismin kukistaminen. Toivottavasti terrori-iskujen aika Egyptissä on lopullisesti ohi.

Lue lisää torstaina ilmestyvästä Sanasta.