Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

”Kirkossakävijät odottavat, että ylösnousemusta julistetaan rohkeasti”

 

Torinon käärinliina muistuttaa ylösnousemuksesta.

Pääsiäinen on kirkkovuoden toiseksi suosituin ajankohta suunnata askeleet kohti kirkkoa.

Ensimmäistä sijaa pitää joulunaika. Erityisesti kiirastorstaina jumalanpalveluksissa käydään tiuhaan.

– Koska pääsiäinen on kristikunnan suurin juhla, kirkossakävijät odottavat, että ylösnousemusta julistetaan rohkeasti, sanoo Vuosaaren kirkkoherra Jussi Mäkelä.

Pääsiäisenä jumalanpalveluksiin tulevat arvostavat perinteitä. Vuosaaren kirkkoherra Jussi Mäkelän mukaan esimerkiksi musiikin valinnassa perinteet ja arvokkuus ovat etusijalla.

– Koska pääsiäinen on kristikunnan suurin juhla, kirkossakävijät odottavat, että ylösnousemusta julistetaan rohkeasti: Jeesus on voittanut kuoleman. Se on mahtava asia, Mäkelä toteaa.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Hän kertoo, että pääsiäisajan jumalanpalvelusten suunnittelussa tiedostetaan myös nykyihmisen aikataulut, jotka ovat muuttuneet maatalousyhteiskunnan ajoista.

Esimerkiksi nuoret suosivat kello 22 alkavaa pääsiäisyön messua.

Vaasassa lisää jumalanpalveluskävijöitä

Vaasassa  jumalanpalvelusten kävijämäärät ovat kasvaneet viime vuosina. Siellä pääsiäisajan toiminta on tänä vuonna rakennettu erityisesti jumalanpalvelusten ympärille.

– Kiirastorstai on pitänyt pintansa pääsiäisen suosituimpana kirkossakäyntipäivänä Vaasassa, kertoo kirkkoherra Krister Koskela

– Pääsiäisyön messu ja pääsiäisaamun jumalanpalvelus ovat kuitenkin lisänneet suosiotaan. 

Palmusunnuntaina alkavan ja toisena pääsiäispäivänä loppuvan ajanjakson aikana järjestetään kaupungissa 30 jumalanpalvelusta, joiden suunnittelussa huomioidaan erityisesti lapset ja nuoret, Vaasassa asuvat ulkomaalaiset sekä herätysliikkeet. 

 
Artikkelibanneri perussanoma