”Kirkon työntekijöiden tehtävänkuvaukseen pitäisi kirjata verkkotyö”

 

Netti on yhä enemmän osa kirkonkin työtä. Kuvan Acer-läppärillä pääsee vaikka googleen. Kuva: Georgy90

Euroopan kristillisessä internet-kokouksessa Müchenissä esiteltiin hiljattain uusia ideoita varainkeruuseen sosiaalisessa mediassa.

Kokouksessa pohdittiin myös kirkon nettisivujen tunneviestejä eli millaisilla asioilla nettisivujen kävijöitä puhutellaan.

– Kirkkojen omien verkkoyhteisöjen ja sivustojen ylläpitäminen vaatii työvoimaa. Siksi työntekijöiden tehtävänkuvaukseen pitäisi kirjata verkkotyön osuus työstä, sanoo Poikien ja Tyttöjen Keskuksen verkkokoordinaattori Juha Kinanen.

Augsburgin Pyhän Annan kirkon korjaamiseen kootaan 1,9 miljoonaa euroa. Varainkeruukampanjan sivulta voi valita freskon, josta lahjoittaja voi ostaa yhden tai useamman palan ja maksaa kustakin palasta korjauskassaan 50 euroa.

Lahjoittaja saa postissa kunniakirjan ja kuvan palasta, jonka restaurointiin hän on osallistunut. Katolisten Sacred Space -rukoussivustoa uudistetaan. Se kokoaa rukoukseen päivittäin yli 20 000 kävijää.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Ruotsin kirkko on puolestaan uusinut kastesivustoaan, jossa on videoita kastetoimituksesta ja virsiehdotuksia musiikkeineen. Suunnitteilla on myös mahdollistaa oman lapsen kastevideon taltioiminen kirkon facebook-sivuille.

Mobiilipalvelut tulevat

”Me sanomme liian helposti sen, mitä haluamme emmekä tarjoa sitä, mitä ihmiset etsivät”, toteaa Poikien ja Tyttöjen Keskuksen koulutussihteeri ja verkkokoordinaattori Juha Kinanen.

Kinanen pitää tulevaisuuden askeleena mobiilipalveluja, esimerkiksi Pray as you go –rukouspalvelua, jossa omaan mp3-soittimeen tulisi viikoittain hartaus.

Katolisella kirkolla Englannissa on jo vastaava palvelu. Kinasen mukaan se sopisi hyvin myös suomalaiseen yksityiseen uskonnollisuuteen.

”Joka kerta tuon kassillisen ideoita tänne ja saan niitä rinkallisen takaisin. Alkuaikoina ideoitiin verkkosivuja. Täältä on saatu ideat nettipapin työstä ja internetissä tapahtuvasta sielunhoidosta”. Kinanen osallistuu kokoukseen konkarina jo viidettätoista kertaa.

 

 

 
Artikkelibanneri perussanoma