Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Kirkko tyrmää hallituksen suunnitelmat leikata uskonnonopetusta

 

Evankelis-luterilaisessa kirkossa ollaan tyrmistyneitä hallituksen aikeisiin leikata perusopetuksen katsomusaineiden eli uskonnon ja elämänkatsomustiedon tuntimääriä. kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitalon mukaan globaalistuvassa maailmassa tarvitaan entistä enemmän tietoa uskonnoista ja katsomuksista. Siksi on hänen mukaansa nurinkurista leikata elämänkatsomustiedosta ja uskonnosta, joiden ytimenä on arvokasvatus. Hallituksen on määrä päättää koulujen uudesta tuntijaosta torstaina.

 

– Maallistuneessa Suomessa ei välttämättä nähdä, miten suuri merkitys uskonnoilla on muualla maailmassa. Koululaitoksen antama tasapainoinen uskonnonopetus on parasta mahdollista monikulttuurisuuskasvatusta, Keskitalo sanoo.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Kirkkohallituksessa kouluasioista vastaavan Tuula Vinkon mukaan olisi hyvin lyhytnäköistä leikata tuntimääriä katsomusaineista aikana, jolloin niiden tuomalle arvokeskustelulle on monenlaisen pahoinvointimme keskellä erityisen suuri tarve.

– Onko meillä varaa heikentää uskonnon lukutaitoa ja katsomuksellista yleissivistystä maassamme? Vinko kysyy.

– Sellainen päätös olisi selkeässä ristiriidassa hallitusohjelman kanssa, johon on kirjattu koulun arvokasvatuksen vahvistaminen, kansliapäällikkö Jukka Keskitalo toteaa.

 

Lue myös: Helsingin Sanomat: Koulun uskontotunneista kiista hallituksessa