Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kirkko 2020 –seminaari: Nuoret ideoivat isospankkia sosiaaliseen mediaan

 

Myös Piispa Matti Repo osallistui seminaariin. Kuva: KT

Nuoret ehdottivat verkostoitumista ja yhteistyötä kirkon tulevaisuuden suunnaksi Kirkko 2020 -seminaarissa Tampereella. Seminaarissa ideoitiin muun muassa sosiaalisessa mediassa toimivat isospankki ja ideapankki, joiden avulla isoset ja toimintaideat liikkuvat seurakuntarajoista riippumatta.

Kirkon tiedotuskeskuksen mukaan seminaarin tarkoituksena on vahvistaa nuorten äänen kuulumista ja nuorten aktiivisuutta seurakunnissa ja kirkossa.

Seminaarin osallistujien mielestä kirkon pitää olla tulevaisuudessa suvaitsevampi ja antaa tilaa erilaisille näkökulmille. Mukana ollut piispa Matti Repo oli samoilla linjoilla ja toivoi, että esimerkiksi maahanmuuttajat otetaan kirkossa nykyistä avoimemmin vastaan ja myös opitaan heiltä.

Nuoria kannustetaan mukaan päättämään seurakuntien ja kirkon asioista. Nuoret toivoivat seurakuntapäättäjiltä mahdollisuuksia käydä yhteistä keskustelua ja uusia tapoja kuulla nuorten ja muidenkin seurakuntalaisten ääntä ja toiveita. Nuoret haluavat olla seurakunnassa aktiivisia toimijoita ja vaikuttajia. Piispa kannusti nuoria tuomaan aktiivisesti esille lasten ja nuorten näkökulmia seurakuntien päätöksenteossa.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Kirkko 2020 -seminaari järjestettiin lauantaina 5.5. Tampereella Kirkon Nuorisopäivien yhteydessä. Seminaarissa oli mukana noin 60 nuorta 30 seurakunnasta pohtimassa kirkon imagoa, kirkon kansainvälisyyttä, nuorten vaikutusmahdollisuuksia kirkossa ja seurakuntien yhteistyötä. Seminaarin järjestivät Kirkkohallitus ja Nuorten Keskus yhteistyössä PTK – poikien ja tyttöjen keskuksen kanssa.

Seminaarissa mukana olivat myös kaksi uutta nuorta kirkolliskokousedustajaa Katri Korolainen-Virkajärvi ja Janne Kaisanlahti. He lupasivat viedä tällä viikolla kokoontuvalle kirkolliskokoukselle nuorten terveiset heidän näkemyksistään tulevaisuuden kirkosta.

Katso Seminaarista tuotettu video Nuorten Keskuksen nettisivuilta

 
Artikkelibanneri perussanoma