Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kiirastorstaina pestään jalkoja pop up -liikkeessä

Jalkojen pesua on tarjolla Helsingin keskustassa hiljaisella viikolla. Kuvituskuva: Shutterstock

Hiljaisella viikolla voi Helsingin keskustassa kokea, miltä Jeesuksen opetuslapsista tuntui kiirastorstaina.

Helsingin keskustassa avattavassa pop up -liikkeessä tarjotaan hiljaisella viikolla jalkojen pesua ohikulkijoille.

Kysymys on Kirkon tiedotuskeskuksen yhteistyössä Basso Radion kanssa avaamasta palvelusta. Pappien Pesulan jalkojen pesijöinä toimivat luterilaiset papit.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Jeesus pesi viimeisen aterian yhteydessä opetuslasten jalat. Varsinainen kiirastorstain traditio pesusta syntyi ortodoksisen kirkon piirissä. Ortodoksinen erityispalvelus on myös Suomessa ollut suosittu, ja sitä on toimitettu Helsingin Uspenskin katedraalissa kiirastorstaisin katkeamattomasti vuodesta 1896.