Hyvät: Äänisisällöt rynnistivät viestintämarkkinoille – Miten pärjää kotimainen kristillinen podcast? Yleinen: ”Osa saattohoitopotilaista kaipaa hengellistä tukea enemmän kuin mitään muuta”

Kiina peruu köyhien kristittyjen sosiaalituet, jos he eivät luovu uskostaan

 

Mao Zedongin kuva taivaallisen rauhan aukiolla. Kuva: Pixabay

Kiina on määrännyt sosiaaliturvaa saavia kristittyjä luopumaan uskostaan tukien peruuttamisen uhalla.

Koronavirus on vaikuttanut merkittävästi Kiinan talouteen ja ihmisten toimeentuloon, pääasiassa pienituloisiin kotitalouksiin. Kiinan viranomaiset vierailivat Shanxin maakunnassa Linfenin kristillisissä kodeissa ja kertoivat sosiaalitukia saaville ihmisille, että heidän on poistettava kaikki ristit sekä uskonnolliset symbolit ja kuvat kodeistaan ja korvattava ne Mao Zedongin ja presidentti Xi Jinpingin muotokuvilla.

Uskonnonvapauslehti Bitter Winterin mukaan yli 80-vuotias kristitty nainen menetti sosiaalietuutensa, kun hän sanoi sitä noutaessaan ”Jumalalle kiitos”. Toinen kristitty nainen kertoi lehdelle, että viranomaiset uhkasivat kohdella häntä ja hänen miestään puolueen vastustajina, jos he eivät lopeta kirkossa käymistä.

Perheniemi Neliöb. 27.3.- MJa

Sama lehti uutisoi aiemmin kesällä, että Kiinassa on tänä vuonna kirkoista poistettu jo ainakin 250 ristiä Anhuin maakunnassa. Lehden lähde sanoo, että jokainen risti hävitetään lopulta. Kiinan tarkoitus on paikallisten kristittyjen mukaan eliminoida kaikki uskonnolliset symbolit.

– Me olemme valmiit vuoropuheluun hallituksen kanssa, jos olemme heidän mielestään tehneet jotain väärin, mutta he eivät voi vainota meitä tällä tavalla. Virkamiehillä ei ollut näyttää mitään dokumentteja, he vain tottelivat suullisia käskyjä, eräs seurakunnan jäsen totesi.