Ihmisiä ja ilmiöitä: Vähintään melko paljon stressiä — nuorten aikuisten mielenterveys on koetuksella

Kansanlähetyspäiviä vietetään netissä ja radiossa

 

rpt

Korona-tilanteen vuoksi Suomen evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen kesäjuhlia vietetään poikkeuksellisesti vain netissä ja radiossa.

Kansanlähetyspäivät ovat startanneet teemalla Toivon näkymiä. Poikkeuksellisesti tänä kesänä Kansanlähetyspäivät järjestetään YouTube-kanavalla, jonne pääset mukaan >>tästä. 

Päivien ohjelmassa on runsaasti syvällistä raamattuopetusta, musiikkia ja mielenkiintoisia keskusteluja. Raamattuopettajina ovat Ilkka Rytilahti, Leif Nummela, Teijo Peltola, Daniel Nummela ja Vesa Ollilainen. Musiikkia tarjoavat mm. Pekka Simojoki ja Sami Asp.

Pipliaseura Neliöb. 25.9.-8.10. MJa

Lisäksi vieraillaan eri puolilla Suomea Kansanlähetyspiireissä ja kuullaan terveisiä lähetyskentiltä.

Lauantaina 4.7. Kansanlähetyspäivät-ohjelmaa voi seurata myös Radio Deistä kello 8.35:stä alkaen noin kello 15:een asti. Tutustu radio-ohjelmaan >>tästä.

Tämän vuoden Kansanlähetyspäivät tulevat olemaan lähetysjohtaja Mika Tuovisen viimeiset kesäjuhlat lähetysjohtajana. Kansanlähetyspäivillä lähetysjohtajan tehtäviin kuuluu Polttopisteessä-puheenvuoron pitäminen. Polttopisteessä on Kansanlähetyksen odotetuin, ajankohtainen puheenvuoro. Puheessa käsitellään yhteiskuntaan ja kirkkoon liittyviä asioita, Kansanlähetyksen sisäisiä asioita sekä hengellisiä näkökulmia. Tämän vuoden puhe on yhdeksännes Tuovisen Polttopisteessä-puhe, ja samalla viimeinen. Hän tiedostaa, että puheeseen kohdistuu monenlaisia odotuksia.

–Polttopisteessä-puheen valmistaminen on aina hankalaa. On niin paljon asioita, mitä pitäisi ehtiä sanomaan. Ihmisillä on tiettyjä odotuksia siitä, mitä he toivovat kuulevansa: kannanottoja siitä, missä kirkossa mennään, tai mitä olisi meidän mielestämme pitänyt tehdä toisin. Minulle on tärkeää, että puhe olisi myös hengellisesti ravitseva ja muistuttaisi siitä, että Jeesus Kristus on työmme ydin. Hänen vuokseen tätä työtä tehdään.

Tuovinen vilauttaa, että tämä viimeinen puhe rakentuu aiempia selvemmin kahdelle Raamatun luvulle, joten puhetta kannattaa seurata Raamattu kädessä.

Mika Tuovisen Polttopisteessä puhe lauantaina 4.7. klo 13 alkavassa ohjelmassa. Ohjelmaa voit seurata Kansanlähetyksen Youtube-kanavalla.

 
artikkelibanneri Uusi Tie