Kansanlähetys aloittaa yhteistoimintaneuvottelut

 

Kansanlähetyspäivien juhlavieraita vuodelta 2016. Kuva: Jenniina Nummela

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys aloittaa yhteistoimintaneuvottelut 25. lokakuuta. Yhteistoimintaneuvottelut koskevat Kansanlähetyksen koti- ja ulkomaantyötä sekä Kansanlähetysopistoa, mutta eivät paikallisia piirijärjestöjä.

Kansanlähetyksen toiminnallinen tulos on ollut negatiivinen vuodesta 2008 alkaen. Alijäämiä on katettu testamenteilla ja myymällä omaisuutta. Viime kesäkuussa ensimmäisen talousarvion kokoamisen jälkeen tulos oli noin 480 000 euroa negatiivinen. Liittohallitus ja liittokokous antoivat johtoryhmälle tehtäväksi laatia vuoden 2018 talousarvion siten, että toiminnallinen tulos ilman testamenttituloja on positiivinen. Korjaavia toimenpiteitä on tehty jo usean vuoden ajan, mutta ne eivät ole olleet riittäviä.

Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovinen kertoo, että talouden sopeuttamiseksi on ryhdytty toimiin.

Kalenterivuosi 2023 – Lähdemedia

– Syyskuussa aloitimme Kansanlähetyksen koti- ja ulkomaantyöntekijät sekä kansanlähetyspiirit osallistavan taloustyöskentelyn. Työskentelyllä haemme säästötoimenpiteitä ja vahvistamme varainhankintaa.

Tuovisen mukaan syksyn aikana arvioidaan perusteellisesti koko liikkeen toimintaa ja talousjärjestelmää.

– Kansanlähetyspiireissä on näinä viikkoina käynnissä talouden arviointi, ja marraskuussa kaikki 17 piirijärjestöä tekevät Kansanlähetyksen kanssa sopimuksen ensi vuoden lähetyskannatuksesta.

Lisäksi Kansanlähetyksen keskustoimistossa Ryttylässä ja ulkomaan työaloilla järjestetään työpajat, joissa arvioidaan toimintaa ja taloutta. Piirijohtajien sekä piirihallitusten puheenjohtajien ja talousvastaavien foorumi toteutetaan marraskuussa Kansanlähetysopistolla. Ulkomaan työalueiden esimiehet osallistuvat työskentelyyn.

Lopullista sopeuttamistarvetta ei vielä tiedetä

Tuovinen painottaa, että lopullista sopeuttamistarvetta ei vielä tiedetä, koska koko Kansanlähetysliikkeen talouden kartoittamisprosessi on vielä kesken. Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen liittohallitus kokoontuu 9. joulukuuta.

– Siihen mennessä taloustyöskentely on valmis. Prosessi tuottaa suunnitelman, jonka perusteella muutokset voidaan viedä budjettiin, hän avaa.

– Luotamme Jumalaan ja pysymme uskollisina tehtävällemme. Tilanne on liikkeemme kannalta haastava, mutta me selviämme tästä. Pyydämme ystäviltämme rukoustukea tähän prosessiin, Mika Tuovinen vetoaa.

 
artikkelibanneri Uusi Tie