Kangasalan seurakunnan sävellyskilpailun voitosta kisaa kuusi laulua

 

Sävellyskilpailun raatilaiset (vasemmalta lukien) Pekka Simojoki, Ari Vettenranta, Jussi Pyysalo, Pirjo Mäkijärvi ja Jukka Heroja. Kuvasta puuttuu Eveliina Sydänlähde. Kuva: Eveliina Sydänlähde.

Kangasalan seurakunnan yhteislaulun sävellyskilpailun finaali järjestetään Majatalo-illassa 8. lokakuuta. Kilpailuun osallistui 63 teosta, joista 6 selvitti tiensä finaalikonserttiin asti.

Finalistit valinneeseen raatiin kuului Kangasalan seurakunnan työntekijöitä sekä musiikin ammattilaisia, muun muassa finaalikonsertin juontava muusikko Pekka Simojoki. Yleisö äänestää voittajan finaalikonsertissa. Kappaleiden ensiesityksestä vastaavat Kangasalan seurakunnan Staff-kuoro ja -bändi kanttori Jukka Herojan johdolla. Iltaa piristävät lukuisat vierailevat muusikot ja solistit, muun muassa Sahalahdella asuvat gospelmuusikot Minna ja Jussi Pyysalo.

– Tulossa on erittäin korkeatasoinen, hauska ja monipuolinen yhteislaulukonsertti, yksi finalistit valinneen raadin jäsenistä, vapaaehtoiskoordinaattori Eveliina Sydänlähde iloitsee.

Parikanniemisäätiö neliöb. 6.-12.8. MJa

Majatalo-illat ovat Kangasalan kirkossa kuukausittain järjestettäviä musiikkipainotteisia tapahtumia. Tapahtumissa on lastenhoito, iltateetä, musiikkivieras sekä lyhyt puheenvuoro erilaisista elämänläheisistä aiheista. Illat ovat saaneet valtakunnallista näkyvyyttä: tapahtumat live-streamataan Kangasalan seurakunnan YouTube-kanavalle ja myöhemmin leikataan ohjelmiksi TV7-televisiokanavalle.

Yleisöllä äänestysmahdollisuus

Kangasalan kirkko

Finaalikappaleiden säveltäjät ovat eri puolelta Suomea, mm. Kuopiosta, Torniosta ja Lappeenrannasta. Yleisö voi äänestää tekstiviestillä ympäri Suomen reaaliaikaisesti livelähetystä seuraamalla.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Tilaisuuden lopuksi eniten ääniä saaneet kappaleet palkitaan. Erikoisohjelmanumerona illan päätteeksi esitellään Kangasalan kirkko uudistetussa ulkovalaistuksessaan.

”Uusien laulujen Majatalo” su 8.10. klo 18 Kangasalan kirkossa.

*

Sävellyskilpailun finalistit

Arvaamaton tie
säv. Päivi Pulkkinen, san. Seppo Gullsten, Tornio

Kirkko
säv./san. Minna Perkiö, Kangasalan Ruutana

Läheltä ja kaukaa
säv. Jukka Salminen, Hämeenlinna, san. Pirkko Arola, Riihimäki

Olet lohtuni
säv./san. Samuli Saarinen, Ylöjärvi

Tähän hetkeen
säv. Matti Rantala, Järvenpää, san. Anna Heroja, Lahti

Tämä on se paikka
säv./san. Hannu Hakkola, Kuopio

Kunniamaininta

Kiitos Jumala, meitä rakastat

tai tuttavallisemmin
”Eetun iltalaulu” säv/san. Päivi Pulkkinen, Tornio