Toimittajat kysyvät, mitä vastaa piispa Hintikka?

 

Kuva: Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio

Piispan kyselytunti jatkuu Radio Deissä jo kuudetta vuotta putkeen. Kuukausittain radioitavaa kyselytuntia toteutettavat yhteistyössä Radio Dei ja Kotimaa. Vuorollaan tentattavia piispoja haastattelevat eri medioiden toimittajat.

Vuoden kolmanteen Piispan kyselytunti -lähetyksen journalistiseen piispantarkastukseen saapuu keskiviikkona 1.3.2023 Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka.

Piispa  Hintikalle kysymyksiä esittävät Helsingin Sanomien toimittaja Anna-Stina Nykänen, Seurakuntalainen.fi-sivuston päätoimittaja Sari Savela, Kotimaa-lehden toimittaja Mari Teinilä sekä Kyselytuntia moderoiva Radio Dein toimittaja Ariel Neulaniemi.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Radio Dein studiossa vierailee vuorollaan kukin Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispoista. Edellisen kerran Hintikka vieraili Piispan kyselytunnilla maaliskuussa 2022. Tuolloin Hintikka asetti kirkon viestinnän janalle, jonka yhdessä päässä on Venäjän presidentin kommunikointi ja toisessa päässä Ukrainan presidentin viestintätaidot.

– Valitettavasti muistutamme ensimmäistä.

Tuolloin Maikkarin toimittaja Kari Pyrhönen totesi Hintikalle, että kirkkoherra ”Kari Kanala saa päivässä aikaan enemmän kuin kirkon viestintä kolmessa vuodessa”.

– Se on hyvä esimerkki siitä, miten sen pitäisi mennä, vastasi piispa Hintikka toimittaja Pyrhöselle.

Viime aikoina Piispan kyselytunneilla puheenaiheiksi ovat nousseet myös Ukrainan sodan vaikutukset niin ekumeenisissa suhteissa kuin energiakriisi sekä kirkon ja kirkosta erkaantuneiden ”kohtaanto-ongelma”.

Piispan kyselytunti suorana lähetyksenä keskiviikkona 1.3.2023 kello 9.05 alkaen. Uusinta klo 13.05 sekä lauantaina klo 13.35. Ohjelmaa voi kuunnella suorana tai jälkikäteen myös DeiPlus-sovelluksen tai –sivuston kautta.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)