Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Kaikenikäiset voivat kohdata Jumalan

 

Minna Cukurs

Englannin Anglikaanikirkon parista ympäri maailmaa levinnyt New Wine on kristillisten seurakuntien uudistusliike. Se on vaikuttanut Suomessa 1990-luvun alkupuolelta lähtien. New Wine -verkostotoiminnan yksi muoto on sekä seurakuntien työntekijöille että koko seurakuntaperheelle suunnattu kesätapahtuma Jämsän Himoksella.

– Tapahtuma on jo muodoltaan vakiintunut ja sellaisenaan pidetty. Emme ole kokeneet tarvetta tehdä ohjelmaan suuria muutoksia. Tänä vuonna panostamme entistä enemmän lasten tapahtumiin ja uutta tulee olemaan muun muassa yhteinen ala-asteikäisille järjestettävä aamuylistys, New Wine -kesätapahtuman järjestelypäällikkö Minna Cukurs kertoo.

New Wine järjesti tänä keväänä lasten ja varhaisnuorten tapahtumien tiimoilta koulutuspäivän Jyväskylässä ja Hämeenlinnassa lasten ja varhaisnuorten tiimeille ja niistä kiinnostuneille. Kouluttajiksi Englannista saapuivat New Wine -verkoston lapsityön johtaja Mark Griffiths ja New Wine -lasten ylistyksestä vastaava Simon Parry.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Varustamista ja lomailua

New Wine -tapahtuman arvoihin kuuluu kaikenikäisten varustaminen ja opettaminen kohti Hengen täyttämää elämää arjessa. Lasten, nuorten ja aikuisten tapahtumissa kohdataan Jumalaa ja ylistetään, kuullaan innoittavaa opetusta sekä rukoillaan. Jumalan valtakunta on kaikkia varten.
– New Winen päiväohjelma on rakennettu siten, että tulijoille jää oikeasti aikaa lomailuun, Cukurs muistuttaa.

New Wine -kesätapahtuma järjestetään Jämsän Himoksella heinäkuun alussa. Himos on valtakunnallisesti tunnettu ulkoilu- ja lomanviettopaikka.

Vieraileviksi puhujiksi tulevat New Winen kansainvälisen toiminnan vastaava kirkkoherra Mark Aldridge sekä seurakunnan uudistukseen johtamisesta pitkän kokemuksen omaava eläkkeellä oleva pastori Kjell-Axel Johansson. Seminaareista vastaavat tänä kesänä pääasiassa Suomen New Wine -johtotiimin jäsenet, joilla on pitkä kokemus seurakuntien ja seurakuntayhteisöjen johtamisesta.

Lisätietoja New Winesta ja kesätapahtumasta saat Facebookista sekä osoitteesta www.newwine.fi.

 

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024