Johtajuuskonferenssi GLS:ssä sanoitettiin näkyä ja korostettiin tunneyhteyttä

 

Harri Kankare oli perjantaina tapahtuman livepuhujana. Tapahtuma lähetettiin suoratoistona Helsingin ja Tampereen kristillisen koulun ”hubeihin”. Kuva: Pia Korhonen

Global Leadership Summit keräsi noin 160 osallistujaa Tampereelle ja etäyhteyksien päähän.

Kristillinen johtajuuskonferenssi Global Leadership Summit keskittyy tänä vuonna näyn pukemiseen sanoiksi (voice your vision). GLS pidettiin Yhdysvalloissa elokuussa 2022, ja sieltä on valikoitu puheet Suomen-konferenssiin, joka järjestetään 17.–18.3. livenä Tampereen Vapaakirkkoseurakunnassa ja kahdessa ”hubissa” Helsingissä ja Tampereen kristillisellä koululla.

Tunneyhteyttä työkulttuuriin

Konferenssin ensimmäisenä päivänä äänessä oli GLS:stä ennalta tuttu kasvo, pastori ja kirjailija Craig Groeschel, joka puhui hyvien johtajien ristiriitaisista ominaisuuksista: itsevarmuus ja nöyryys, päättäväisyys ja hyvinvointi, keskittyneisyys ja joustavuus. Mutta mukana oli myös vähemmän konferenssissa kuultuja puhujia, kuten Vanessa van Edwards ja Edgar Sandoval. Erityisesti Sandovalin sanoissa kuuluivat ajankohtaiset teemat eli sota Ukrainassa, väsymys ponnisteluun aina vain korkeammalle ja tunneyhteyden korostaminen työkulttuurissa. Jälkimmäisestä puhui myös van Edwards, jonka aiheena oli ihmissuhteiden syventäminen. Millaisia kysymyksiä kysellä johtajana, jotta voisi luoda aidompaa yhteyttä ihmisiin?

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Kutsu on dynaaminen prosessi

Livepuhujana oli Harri Kankare, joka on muun muassa työyhteisövalmentaja, psykoterapeutti ja Vapaakirkon pastori. Hän puhui kutsusta, joka voi joillekin tulla jumalallisena näkynä, mutta joka on useammilla dynaaminen prosessi. Kutsua voi haarukoida kiinnostuksenkohteiden, kykyjen, jopa kiukun ja oman elämän kipujen kautta.

Positiiviseen psykologiaan erikoistunut Kankare korosti vahvuuksia.

– Meillä on yhteisöjä, tiimejä ja seurakuntia, joissa jengi istuu antaen 30 prosenttia omastaan, ja potentiaalia olisi moninkertaisesti, hän puhui.

– Miksi me piilottelemme sitä, mikä pitäisi antaa Jumalalle ja mikä pitäisi antaa tiimillesi tai työpaikallesi? Ja mikä parata, silloin, kun me olemme antajia, tulemme siunatuiksi.

Yleisö ei ole palannut koronan jälkeen

Yhteensä hybriditapahtumassa on noin 160 osallistujaa, kertoo tapahtuman tuottaja Minna Koivukoski. Se on suunnilleen sama määrä kuin viime vuonnakin, mutta selkeästi vähemmän kuin koronaa edeltävänä aikana.

Onko hybriditapahtuma tullut jäädäkseen?

Sitä ei voi varmaksi sanoa, Koivukoski toteaa, osa osallistujista on ehkä tottunut etämahdollisuuteen.

– Mutta kansainvälisesti sitä ei suositella. Ajatellaan, että jos panostaa yhdenlaiseen tapahtumaan, siitä tulee parempi.

Itse hän suosii livetapahtumaa.

– Parasta GLS:ssä on tulla tiimin kanssa paikan päälle yhdessä ja pohtia asioita.

Suomen GLS-konferenssia organisoiva Päivä Osakeyhtiö kustantaa myös Suomen Viikkolehteä.

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024