Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Jipun uusi aluevaltaus – aamujuontajaksi radioon

 

Jippu herättelee Radio Dein kuuntelijoita kanavan uudistuvassa aamulähetyksessä. Kuva: Jani Laukkanen

Laulaja ja lauluntekijä Jippu tekee uuden aluevaltauksen ja aloittaa työt radion aamulähetysten juontajana. Joulukuun 4. päivästä alkaen Jippu on äänessä valtakunnallisen kristillisen radiokanavan Radio Dein uudistuvassa aamulähetyksessä.

 – Odotan alkavia lähetyksiä mielenkiinnolla ja vähän kauhullakin! En ole ammatiltani radiojuontaja – enkä tässäkään halua sitä olla. Kutsumukseni on viedä sanomaa Jeesuksesta kaikkialle ja kaikille. Nyt valtakunnallinen radio avaa ovet sille mahdollisuudelle. Olen siis ilmeisesti nyt radioevankelista, kiitollinen sellainen, kuvailee Jippu tuntemuksiaan uuden avauksen edessä.

Uuden Radio Dein Herätys! aamulähetyksen juontamisen ohella Jippu jatkaa työtään Turun Mikaelin seurakunnan osa-aikaisena musiikkievankelistana. Turussa hän järjestää muun muassa Haavani on lahjani -iltoja.

SRO neliöb. 10-16.6.

Radio Dein 4. joulukuuta käynnistyvässä Herätys!-aamulähetyksessä Jippu juontaa noin puolet arkiaamuista yhdessä juontajaparinsa Ariel Neulaniemen kanssa. Vielä joulukuussa laulajan radioaamuja karsii Rakkauden joulu -kirkkokonserttikiertue. Vuoden alusta alkaen tahti radioaalloilla tiivistyy.

– On haaste saada nämä kaksi taiteilijaa pysymään jollain lailla suunnitellulla ladulla, mutta luotan Arieliin ja Jippuun. Tehtäväni on auttaa heitä hiomaan mieleen pulpahtelevista ideoista kiinnostavaa ja hauskaakin radio-ohjelmaa. Uskon, että Ariel ja Jippu ravistelevat sopivasti kuuntelijoita hereille ja tuovat tuulahduksen uutta Radio Dein aamuun, Herätyksen! tuottajana toimiva Marjaana Keränen ennakoi.

Jippu valittiin viime keväänä radion kuuntelijoiden äänestyksessä Suomen viiden suosituimman juontajan joukkoon RadioMedian järjestämässä yleisöäänestyksessä. Hän oli RadioAwards-kilpailun eniten ääniä saanut naisjuontaja. Kilpailussa olivat edustettuina kaikki Suomen kaupalliset radiokanavat.

Aamujuontajuuden ohella Jippu jatkaa suositun Jippu ja ihmisen äänikeskusteluohjelman juontajana. Hän on puhunut ohjelmassa avoimesti muun muassa alkoholismistaan ja uskoontulostaan.

Herätys! Radio Deissä arkiaamuisin klo 7.15.-10.00 joulukuun 4. päivästä alkaen. Kuunneltavissa myös Radiot.fi-palvelussa.

Jippu & Rainer Friman ja ihmisen ääni keskiviikkoisin klo 16.05-17.00 ja uusintana tiistaisin klo 22-05-23.00.

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)