Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Jerusalemin raamatullinen eläintarha on Israelin suosituin nähtävyys

 

Virtahepo nauttii hoitajan avustuksella raikkaasta vedestä Jerusalemin raamatullisessa eläintarhassa. KUVA: REUTER/DAVID SILVERMAN/LEHTIKUVA

Jerusalemin raamatullinen eläintarha (The Tisch Family Zoological Gardens) oli viime vuonna suosituin pääsymaksua vaativa nähtävyys Jerusalemissa. Kävijöitä oli 738 304.

Eläintarha pyrkii säilyttämään ja pitämään esillä eläimiä, jotka mainitaan juutalaisissa pyhissä kirjoituksissa. Jokaisen raamatullisen eläimen karsinassa on myös viittaus Vanhan testamentin kohtaan, jossa se mainitaan. Jerusalemin raamatullinen eläintarha toteuttaa lukuisia hankkeita, jotka säilyttävät ja suojelevat harvinaisia eläinlajeja, joiden alkuperä on Israelissa. Projektit tähtäävät eläinten sopeuttamiseen takaisin luontoon. Esimerkiksi karhuja, leijonia, Niilin krokotiileja tai arabialaista keskikokoista antilooppia ei enää tavata luonnonvaraisina Israelissa.
Eläintarhassa panostetaan myös tutkimukseen ja kasvatukseen. Kävijöitä innostetaan muun muassa luonnonsuojeluun. Eläintarhan ohjelmassa korostetaan, että rakkaus eläimiin ja luontoon koskettaa kaikkia kansallisuuksia.
Eläintarhan perusti vuonna 1940 professori Aharon Shulov, joka oli heprealaisen yliopiston pioneereja eläintieteessä. Eläintarha sijaitsi vuoteen 1991 asti Givat Komunan alueella. Tänä aikana siitä tuli myös tunnettu ja rakastettu nähtävyys. Nykyään eläintarha on 25 hehtaarin suuruinen alue, jolla asustaa 170 erilaista eläinlajia. 

 

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

 
artikkelibanneri Uusi Tie