Islamilainen valtio räjäytti Joonan haudan

 

Vanhan testamentin Joonan haudaksi väitetyn pyhän paikan mukana järjestö tuhosi myös paikalle rakennetun sunnimoskeijan.

Terroristijärjestö pitää kaikkia pyhäkköjä pyhäinhäväistyksenä ja on vahingoittanut Mosulin eli entisen Niniven alueella kymmeniä pyhiinvaelluspaikkoja ja moskeijoita.

Laajoja alueita Lähi-idässä hallitseva, islamilaisen kalifaatin valloittamilleen alueille julistanut terroristijärjestö Islamilainen valtio (ISIS) on räjäyttänyt ikivanhan haudan Mosulissa, Irakissa.

Mosul on aiemmalta nimeltään Ninive. Hauta kuului perimätiedon mukaan Raamatusta tutulle profeetta Joonalle, joka esiintyy myös Koraanissa mutta arabiankielisellä nimellä Yunus.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Hauta sijaitsi sunnimoskeijan sisällä. Irakin alueen valloittaneet muslimit olivat aikoinaan rakentaneet moskeijan haudan ympärille. Islamilainen valtio pitää kaikkia pyhäkköjä ja vastaavia paikkoja – myös islamilaisia – pyhäinhäväistyksenä.

Viime aikoina Islamilainen valtio on ollut otsikoissa aloitettuaan laajamittaisen kristittyjen hävittämisen hallitsemiltaan alueilta. Kristityille järjestö antaa vaihtoehdoiksi joko kuolla, paeta, maksaa suojeluveroa tai kääntyä islamiin.

Asiasta kertoivat uutiskanava CNN sekä Al Arabiya. Lue Al Arabiyan uutinen aiheesta täältä.