Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Isä Zakaria Botros kiistää osallisuutensa Innocence of Muslims -videoon

 

Muslimit suututtaneeseen Innocence of Muslims -videoon yhdistetty koptipappi Zakaria Botros kiistää olleensa siihen millään tavoin osallinen. Hänen lausuntonsa asiasta kuultiin IRR-TV:n tuottamassa Itäraportti-ohjelmassa Radio Deiltä 29. syyskuuta.
– En suvaitse filmiä tai väkivaltaa, jota se on käynnistänyt.
Botros sanoo kuitenkin videossa olevan opillisten virheiden lisäksi myös faktoja islamista.

 

LA Timesin mukaan Innocence of Muslims (Muslimien viattomuus) -videon taustalla olevat henkilöt olivat saattaneet saada vaikutteita koptipappi Zakaria Botrosilta. Botros tahtoo katkaista omalta puoleltaan huhuilta siivet.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

– Minä, Isä Zakaria, en ole ollut millään tavalla mukana provokatiivisen lyhytfilmin Innocence of Muslims tekemisessä, tuottamisessa tai rahoittamisessa. Minulla ei ole kerta kaikkiaan mitään tekemistä filmin tekijöiden tai heidän organisaationsa kanssa.

Hänen mukaansa yhteydet Youtube-videoon ovat valheellisia ja niillä on pyritty tekemään hänen palvelutyönsä syntipukiksi ja yllyttämään aggressioon sitä vastaan.

Botros analysoi videota lausunnossaan. Hänen mukaansa videossa on opillisia virheitä sekä faktoja islamista.

– Kukaan ei arvosta niin provosoivia kohtauksia. Ne ovat vastenmielisiä ja tarpeettomia. Ja kuitenkin todellinen ongelma on se, että ne sopivat yhteen sen kanssa, mitä arvovaltainen islamilainen kirjallisuus tuo ilmi Muhammedin elämästä. Elokuva on hälyttävä, koska elämä, jota se kuvaa, on niin kaukana meidän uskonnollisiin henkilökuviin kohdistuvista odotuksistamme.  Historiallisten julkisten henkilöiden elämän tutkiminen itsessään ei ole rikos.

Botros kertoo saavansa motivaation omaan työhönsä rakkaudesta muslimeita kohtaan. Hän tahtoo kannustaa ihmisiä hengelliseen, teoreettiseen ja rauhalliseen keskusteluun.

– Tahdon rohkaista kaikkia ihmisiä, muslimeita ja ei-muslimeita, kokemaan sen rakkauden, vapauden ja rauhan, joka tulee Jeesuksen tuntemisen kautta. Torjun kaikki uskonnollisten ryhmien, olivatpa ne mitä tahansa, tekemät solvaukset, uhkaukset tai käynnistämän väkivallan.

 

Botrosin lausunto Itäraportti-ohjelmassa on kuultavissa suomennettuna IRR-TV:n radioarkistosta. Botrosin lausunto on julkaistu myös Youtubessa englanniksi sekä arabiaksi.