Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Iranin kristityt teemana Marttyyrikirkon ystävillä

 

Iranissa evankeliumin levittäminen riittää perusteeksi vangitsemiselle

Marttyyrikirkon ystävien uutiskirjeessä kerrotaan esimerkiksi Ibrahim Firouzista, jota pidetään vankilassa virallisen vankeusajan jälkeen.

Rasoul Abdollahi tuomittiin joulukuussa 2013 kolmen vuoden vankeuteen ”salaliitosta hallitusta vastaan” ja ”evankelioinnista”. Lokakuussa hän ja toinen vanki aloittivat nälkälakon vaatien siirtoa vankilan ylikansoituksen takia. Rasoul vapautettiin helmikuun 16. päivänä 2015. Hänelle asetettiin tiukkoja rajoituksia, jotka estävät häntä osallistumasta kristittyihin toimiin.

Ibrahim Firouzi on toinen vangittu kristitty iranilainen, jonka tuomio tuli täyteen tammikuun 20. päivänä 2015. Raporttien mukaan häntä kuitenkin pidetään edelleen vankeudessa. Firouzin vankeus perustuu syytöksiin propagandasta valtiota vastaan, evankelioinnista ja kristityn verkkosivun perustamisesta.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Helmikuun 8. päivänä 2012 kahdeksan iranilaiskristittyä vangittiin ratsioissa. Heistä seitsemän on vapautettu, mutta yksi vapautetuista, Homayoun, on vangittu uudestaan. Iranin kristityt pyytävät rukousta Homayoun puolesta. Homayoun lisäksi Motjaba on yhä vangittuna.

Tämä on lyhennelmä nuotta.com:ssa julkaistusta artikkelista.
Kuva: Freeimages.com