Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Intian kristityt vedonneet korkeimpaan oikeuteen – ”hindunationalistit vaatineet kristittyjen ja muslimien tappamista”

 

Intia on demokratia, jossa jokaisella on oikeus valita uskontonsa ja harjoittaa sitä. (Shutterstock) 

Uskonnollinen suvaitsemattomuus ryöstäytyy paikoin käsistä Intiassa.

Intian kristittyihin kohdistuu yhä enemmän avointa vihapuhetta ja väkivaltaisia hyökkäyksiä. Esimerkiksi helmikuun alussa useat hindunationalistiset ryhmät pitivät Delhissä puheita, joissa vaadittiin kristittyjen ja muslimien tappamista. Julkisella paikalla keskellä päivää pidetty tilaisuus sai jatkua rauhassa loppuun saakka.  

Koska viranomaiset eivät ole puuttuneet kristittyjen häirintään, Bangaloren arkkipiispa Peter Machado, Kansallisen solidaarisuuden foorumi sekä Intian evankelinen yhteisö ovat vedonneet asiassa korkeimpaan oikeuteen.  

SRO Naistenpäivät neliöb. 25.-31.3.

Intian korkein oikeus on useaan otteeseen vahvistanut, että kansalaisilla on oikeus harjoittaa valitsemaansa uskontoa, ja nyt se on määrännyt seitsemän osavaltiota antamaan raportin siitä, mitä niiden lainvalvojat ovat tehneet tapauksissa, joissa kristittyjä ja heidän rakennuksiaan vastaan on hyökätty. Korkeimman oikeuden tutkittavaksi on viety myös se, ovatko käännyttämisen kieltävät lait perustuslaillisia. 

– Ketään ei pakoteta kääntymään mihinkään uskontoon, mutta jos joku haluaa ryhtyä tietyn uskonnon seuraajaksi, hänen on annettava tehdä niin ilman ulkopuolista painostusta, isä Cedric Prakash, yksi vetoomuksen allekirjoittajista, sanoo. 

Asiasta uutisoi Marttyyrien Ääni ry.