Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Iltamessu kokoaa herätysliikenuoret

 

Iltamessu. Kuva Iltamessun facebook-sivulta

Nuorten itsensä aloittama, ideoima ja tekemä Iltamessu on pyörinyt Helsingissä jo yli kaksi vuotta. Se kokoaa joka toinen viikko yhteen keskimäärin 115 nuorta ja nuorta aikuista eri herätysliikkeistä.

Helsingissä syntyi vuoden 2012 syksyllä jotain aivan uutta. Nuoret eri herätysliikkeistä kokoontuivat yhteen suunnittelemaan messua, joka kokoaisi herätysliikenuoret yhteen. 

-Idea lähti näiden opiskelijaikäisten nuorten omasta aloitteesta, alusta saakka mukana ollut pastori Ville Auvinen kertoo.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Nuoret kutsuvat häntä Iltamessun vastuupaimeneksi. Auvinen toimiikin messuissa lähes aina liturgina ja saarnaa myös joka toinen kerta.

Iltamessun tarkoitus oli ja on yhä tuoda ihmisiä eri herätysliikkeistä ja paikallisseurakunnista yhteen, ei niinkään tarjota hengellistä kotia.

-Voi kyllä olla, että joillekin Iltamessusta on muodostunut hengellinen koti. Toisaalta tätä kautta porukka on löytänyt tiensä myös herätysliikkeiden omaan toimintaan.

Perinteisiin sunnuntaijumalanpalveluksiin verrattuna Iltamessu toteutetaan pitkälti vapaaehtoisvoimin. Vapaaehtoistehtäviä on esimerkiksi musiikissa, rukouspalvelussa, nightcafessa ja suntiotiimissä.

Iltamessun taustajärjestöinä ovat Kansanlähetys, Sley, OPKO, SLEF ja STI.

Iltamessu joka toinen tiistai Helsingin Kalliossa, Pyhän Sydämen kappelilla kello 18:30. Seuraava Iltamessu järjestetään huomenna.