Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Historiallinen tilanne Kaukasiassa: seurakunnan johtoon paikallinen evankelista

 

Pioneerityöalueilla siirtyminen vaiheeseen, jossa seurakunnasta vastaa paikallinen johtaja, on merkittävä. Kuva: Kylväjän arkisto

Kaukasian työalueella koettiin merkittävä käännekohta, kun seurakunnan paikallinen jäsen asetettiin evankelistaksi vastaamaan seurakunnasta 1. huhtikuuta. Tapaus on ensimmäinen laatuaan Kylväjän työssä Kaukasiassa.

Tehtävään asetetun uuden johtajan vastuulla on järjestää seurakunnan kokoontumiset ja julistaa Jumalan sanaa. Mies on evankelista.

– Hän osaa puhua luontevasti uskonasioista tuntemattomien kanssa ja kutsua heitä mukaan. Hänellä on vahva paikallisen kulttuurin tuntemus ja lasten kanssa toimiessaan hän on erityisen taitava, kertoo tehtävään asettamisen toimittanut Lähetysyhdistys Kylväjän Kaukasian työntekijä.

IK-opisto Neliöb. 18.-31.3.

Pioneerityöalueella siirtyminen vaiheeseen, jossa seurakunnasta vastaa paikallinen johtaja, on merkittävä.

– Järjestimme pienimuotoisen juhlan, ja seurakuntalaiset ottivat ilolla vastaan uuden vetäjän. Seurakunnasta tulee nyt enemmän paikallinen seurakunta ja se on minusta iso askel. Toiminnasta tulee yhä enemmän paikalliseen kulttuuriin istuvaa. Toivottavasti kaikki sujuu hyvin, Kaukasian työntekijä toteaa.

Kaukasia on tunnettu vuoristostaan ja luonnonrikkauksistaan. Alueen historiassa näkyy niin itämainen kuin venäläinenkin vaikutus. Kristinusko vaikutti Kaukasiassa jo ensimmäisillä vuosisadoilla. Nykyisin maa on suurelta osin sulkeutunut evankeliumilta ja alueen väestöstä vain muutama prosentti on kristittyjä.

Uskonnonvapaustilanne Kaukasiassa on haastava. Seurakuntien avoin toiminta ei aina ole mahdollista. Vaikeuksista huolimatta Kaukasiassa on vähitellen kasvava joukko kansallisia kristittyjä ja seurakuntia.

Kaukasiassa työskennellyt perhe palasi Suomeen huhtikuussa ja tällä hetkellä maassa ei ole Kylväjän suomalaisia työntekijöitä.

– Kylväjän työaluevastaava jatkaa yhteydenpitoa Kaukasiaan. Työssä mukana olleilla on siellä ystäviä ja pidämme yhteyttä.

Toiveenamme on, että jossain vaiheessa voisimme työskennellä Kaukasiassa lyhyen tai pidemmän aikaa, Kaukasian työntekijä kuvaa.

Lähetysyhdistys Kylväjän työ alueella alkoi vuonna 2007.

 
Kylvaja artikkelibanneri