Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Henkinen jalkapallojoukkue Peace United tähtää rauhaan

 

Peace United on jalkapallojoukkue, joka ei pelaa yhtäkään ottelua. Joukkue pitää sen sijaan nuorten puolia sodan runtelemilla alueilla.

Kirkon Ulkomaanavun kampanjan keulakuvina eli joukkueen kapteeneina toimivat entiset huippujalkapalloilijat Aki Riihilahti sekä Laura Österberg Kalmari. Kevään ja kesän kestävässä hyväntekeväisyyskampanjassa on mukana jo runsaasti muitakin jalkapalloilijoita ja jalkapallosta kiinnostuneita ihmisiä.

Tarkoitus olisi saada mukaan rauhantyötä edistämään mahdollisimman paljon suomalaisia, oli oma suosikkilaji mikä hyvänsä.

KRS Krito 10.-23.6.

”Henkisen jalkapallojoukkueen” ideassa on taustalla jalkapallon parhaiden puolien korostaminen. Jalkapallo harrastuksena ei vaadi välttämättä paljon resursseja. Peli voi kuitenkin olla hyvin intensiivistä ja viedä mukanaan niin että muu maailma ympärillä unohtuu.

Jalkapalloa lapsille ja nuorille

Jalkapallon pelaaminen yhdistää nuoria ympäri maailman, olivat olosuhteet millaiset tahansa. Peace United -joukkue haluaa korostaa sitä, että jalkapalloa pelaamalla nuoret voivat sotaisankin arjen keskellä irrottautua kamalasta todellisuudesta ja kokea merkityksen tunnetta pelikentällä.

Joukkueen toinen kapteeni Österberg Kalmari kehuu kampanjan sivuilla lajia urheilijan ja luokanopettajan kokemuksella seuraavasti: ”Jalkapallo on siitä hieno laji, että sitä voi pelata missä vain, kenen kanssa vaan ja minkälaisilla varusteilla vain. Opettajan työssäni korostan lapsille aina sitä, että toisia kohdellaan hyvin. Ihonvärillä tai uskonnolla ei ole merkitystä”.

Kampanja kannustaakin kouluja pelaamaan tänä keväänä ystävyysotteluita Peace United -hengessä. Kampanja tarjoaa koululaisille mm. rauhankasvatusmateriaalia.

Maalina rauha

Peace Unitedin tavoite on sen nettisivujen mukaan ”lopettaa vastakkainasettelu kulttuurien ja uskontojen välillä”. Joukkueeseen kuuluvat ovat yhtä mieltä siitä, että ”nuorten väkivaltainen radikalisoituminen ei johdu uskonnosta tai ihonväristä vaan vaihtoehtojen puutteesta.” Joukkueen tärkein maali, johon tähdätään, on rauha.

Jalkapallojoukkue Peace United kuuluu Kirkon Ulkomaanavun Tekoja-kampanjaan. Tänä vuonna kampanja keskittyy ehkäisemään nuorten väkivaltaista radikalisoitumista. 

Lähde: Peace United