Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Helsingin käräjäoikeus antaa keskiviikkona päätöksensä Päivi Räsäseen kohdistuvista syytteistä

 

Kansanedustaja Päivi Räsänen median edustajien ympäröimänä oikeudenkäynnin tauolla 24.1.2022.

Kansanedustaja Päivi Räsänen (KD) aikoo kommentoida oikeuden päätöstä tuoreeltaan eduskunnan kansalaisinfossa järjestettävässä tilaisuudessa.

Oikeudenkäynnin ensimmäinen istunto, jossa käsiteltiin rikossyytteitä kansanedustaja Päivi Räsästä ja lähetyshiippakunnan piispa Juhana Pohjolaa vastaan, pidettiin 24. tammikuuta. Syyttäjän ja puolustuksen loppulausunnot kuultiin 14.2. ja keskiviikkona 30.3. Helsingin käräjäoikeus julkistaa päätöksensä.

Huhtikuun lopussa 2021 valtakunnansyyttäjä toimitti Helsingin käräjäoikeuteen haastehakemuksen kolmesta teosta, joissa Räsästä syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Kotimaa Neliöb. 27.3.-2.4.

Ensimmäinen syyte koskee sosiaalisen median päivityksiä, jotka Räsänen on julkaissut 17.6.2019 koskien kirkon osallistumista Pride-tapahtumaan. Syyttäjän mukaan Räsänen on julkaissut Twitter- ja Instagram-tilillään sekä Facebook-sivullaan homoseksuaaleja halventavan mielipiteen, jonka mukaan homoseksuaalisuus on häpeä ja synti. Sosiaalisen median päivitysten pääsisältönä oli kuva Uuden testamentin Roomalaiskirjeen 1. luvun jakeista 24–27.

Toinen tapaus koskee vuonna 2004 julkaistua Räsäsen kirjoittamaan pamfletia Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi. Pamfletin osalta syytteen sai myös lähetyshiippakunnan piispa Juhana Pohjola, koska hänen katsotaan olevan vastuussa pamfletin julkaisemisesta ja saatavilla pitämisestä.

Kolmas syyte Räsästä vastaan koskee hänen lausuntojaan Ruben Stillerin keskusteluohjelmassa joulukuussa 2019.

Päivi Räsänen aikoo kommentoida oikeuden päätöstä heti tuoreeltaan eduskunnan Pikkuparlamentin kansalaisinfossa kello 13 järjestettävässä tiedotustilaisuudessa.

– Käräjäoikeuden päätös on tärkeä linjaus Raamattuun uskovien kristittyjen uskonnonvapaudelle, mutta myös laajemmin ja yleisesti sananvapaudelle, Räsänen toteaa lähettämässään tiedotteessa.