Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Harvinainen kavallusepäily Espoossa

 

Työntekijä kavalsi seurakunnalta yli 100 000 euroa.

Espoon seurakuntayhtymän työntekijä kavalsi yli 100 000 euroa vuosien 2006-2010 aikana. Nyt seurakuntayhtymän tekemä rikosilmoitus etenee käräjäoikeuteen.

Työntekijä kavalsi postimerkkejä ja postimaksukuoria sadantuhannen euron edestä. Rikos huomattiin vuonna 2010, jolloin työntekijä irtisanottiin ja asiasta tehtiin rikosilmoitus. Sittemmin Espoon seurakunnissa on jäänyt kiinni kaksi muutakin työntekijää, joista toinen kavalsi lahjakortteja ja toinen kolehtirahoja, molemmat vain parinsadan euron edestä.

”Toimintamme perustuu sovittuihin toimintatapoihin, mutta myös luottamukseen. Asemaa luotettuna työntekijänä voi käyttää myös väärin”, Espoon seurakuntayhtymän turvallisuuspäällikkö Jari Poukka kommentoi Valomerkin haastattelussa.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

”Kolehdit lasketaan aina kahden henkilön toimesta ja varmennetaan vielä erillisellä laskennalla”

Valvontaa ja valistusta

Vuoden 2006-2010 aikana postikulujen kasvaminen huomattiin, mutta asiasta tehdyt selvitykset onnistuivat selittämään sen niin, ettei epäilyjä syntynyt. Kavalluksen paljastumisen jälkeen Espoon seurakuntayhtymä on tiukentanut valvontaa ja parantanut sisäistä viestintää vastaavien tapausten estämiseksi.

”Nyt on tarkoitus tarkastella riskienhallintaa laajemmalla perspektiivillä. Turvallisuusriskejä on aina olemassa ja niihin pyritään varautumaan valistuksen ja koulutuksen kautta. Kolehdit lasketaan aina kahden henkilön toimesta ja varmennetaan vielä erillisellä laskennalla”, Poukka selventää.

 

Poikkeuksellinen tapaus

Sekä Helsingin että Vantaan seurakuntayhtymien viestintäpäälliköt vahvistavat, että vastaavia tapauksia ei ole ilmennyt muualla pääkaupunkiseudulla. ”Tiedossani on tapahtumat viidentoista viime vuoden ajalta, jolloin Helsingissä ei ole ollut poliisitutkintaan johtaneita kavallusepäilyjä, eikä tällä hetkellä ole selvitettäviä tapauksia”, Helsingin seurakuntien viestintäpäällikkö Kimmo Holappa kertoo Valomerkki.fi:lle.

 

Lähteet: Valomerkki.fi

Kuva: martaposemuckel /pixabay

 

Aiheet

, ,