Elämäntaito: Tuore tutkimus paljastaa: Pojat aiempaa uskonnollisempia, tytöt voivat huonosti ja etääntyvät uskonnosta Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Häkkinen: Aallon ero ymmärrettävä

 

Mikkelin piispa Seppo Häkkinen

Mikkelin piispa Seppo Häkkisen mukaan sukupuolenvaihdoksellaan kohua herättäneen Marja-Sisko Aallon irtisanoutuminen kirkkoherran virasta on Aallon oma ratkaisu.
– Se on ymmärrettävä tilanteessa, jossa seurakunnassa ei tunneta riittävää luottamusta kirkkoherraa kohtaan, Häkkinen sanoo.

Häkkisen mukaan seurakunnassa on keskusteltu pitkään luottamuspulasta ja johtajuuteen liittyvistä ongelmista jo ennen Aallon sukupuolenvaihdosta tai kirkkoherran virkaan palaamista.

Piispa Häkkinen toteaa olleensa viime kuukausina yhteydessä kirkkoherra Aaltoon. Häkkinen kertoo Kirkon tiedotuskeskuksen tiedotteessa, ettei Aallon eroilmoitus tullut hänelle yllätyksenä.

Fida Neliöb. vkot 49-50. MJa

Marja-Sisko Aalto (ent. Olli Aalto) on keronut, ettei hän ole pystynyt rakentamaan riittävää yhteyttä ja luottamusta vaativan viran menestykselliseen hoitamiseen sukupuolenkorjausleikkauksen jälkeen.

Lue myös: Imatran kirkkoherra Marja-Sisko Aalto eroaa virastaan