GLS tarjosi jälleen työkaluja parempaan johtamiseen

 

GLS-tapahtuman arvoihin kuuluu nöyryys. ”Aina voi oppia uutta ja keneltä vain. On huonoa johtajuutta pitää itseään täysin oppineena”, tapahtuman juontanut Heli Orre (ei kuvassa) sanoo. Hänen omassa tavassaan haastaa itseään ja huolehtia kasvusta johtajuudessa on ollut oleellisena palikkana juuri GLS. Vaikka tapahtuma ei välttämättä tarjoa joka vuosi mitään täysin uutta ja mullistavaa, tutuistakin asioista on tärkeää tulla muistutetuksi. ”Ja asiat kuulee eri tavalla eri aikoina riippuen siitä, mikä on tilanne omassa työssä tai elämässä, mihin tarvitsee rohkaisua, vahvistusta ja työkaluja.”
Kuva: Antti Lampinen

Tampereella 15. ja 16. maaliskuuta järjestetyssä johtajuuskonferenssissa paneuduttiin luottamuksen teemaan.

Kansainvälisten puhevideoiden sisällöt tunnettiin ennalta, mutta kotimaisten puhujien ja muusikoiden tarkkoja valintoja ei. Kun GLS perjantaina käynnistyi, alkoi heti kuulua yhteen asettuvien palasten kliksunaa.

– Olin monessa kohtaa ihan, että ei vitsi, tämä on just tähän. Hienosti kulki punainen lanka, kertoo tapahtuman juontanut Heli Orre.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Esimerkiksi Niilo Rantalan puheen jälkeen näytetty video syvensi ja kirkasti Rantalan teemoja saumattomasti. Severi Laakso taas esitti Megan Marshmaninpuheen päätteeksi laulun, joka osui kohdilleen niin, että Laakso ihmetteli itsekin, mitä on meneillään.

Luottamuksen teemaa tarkasteltiin tapahtumassa useammalla tasolla. Craig Groeschelin avauspuhe käsitteli sen rakentamista omassa yhteisössä.

– Nykyisin on paljon yleistä epäluottamusta. Kaikki eivät luota luontaisesti, vaan luottamusta pitää rakentaa ajatuksella, Orre sanoo.

Toisaalta luottamusta käsiteltiin henkilökohtaisellakin tasolla: Miten rakentaa sitä omassa elämässään?

Krish Kandiah puhui toivon laittamisesta oikeaan paikkaan. Äärimmmäinen toivo ei voi olla työn tai ihmissuhteiden varassa, vaan Jumalassa, joka voi sen taakan kantaa.

 

Kuva on otettu tapahtumasalin takaosasat käsin. Siinä näkyy pari salin etuosan tapahtumia seuraavaa katsojaa selin vasemmalla puolella. He ovat nousseet seisomaan. Lavalla on parrakas, mustapaitainen keski-ikäinen mies punaisen kosketinsoittimen takana. Lavan edessä lattialla ovat Mikael Juntunen ja Heli orre, jotka katsovat toisiaan hymyillen. Orren käsissä on kaksi osin läpinäkyvää värikästä rantapalloa. Hänellä on harmaa hame ja jakku sekä turkoosi paita. MIkael Juntusella on mustat housut ja pikkutakki sekä sinisävyinen kauluspaita.
GLS toteutettiin tällä kertaa yhden juontajan taktiikalla. Heli Orre ei kokenut oloaan silti yksinäiseksi, sillä ohjelmaa ja juontoja rakennettiin yhdessä tapahtuman tuottaneen Mikael Juntusen kanssa.
Kuva: Antti Lampinen

 

Kuvassa hieman polviaan koukistanut mustiin housuihin ja mustavalkoiseen pilkulliseen kauluspaitaan sonnustautunut nuorehko mies soittaa punaista kosketinsoitinta seisaallaan. Miehen silmät ovat kiinni. Hiukset ovat vaaleat ja kiharat.
Musisoinnin lisäksi tangoprinssi ja kulttuuripersoona Niilo Rantala piti teatraalisuudessaan varsin poikkeuksellisen GLS-puheen, joka oli täynnä sekä tunnetta että asiaa. Yleisö otti sen vastaan ja pääsi Rantalan kyytiin kuitenkin loistavasti.
Kuva: Antti Lampinen

 

Heli Orre kuuluu GLS-tapahtumien vakikävijöihin. Hänelle on tärkeää, että tapahtumassa ei ole kyse vain tiedon lisääntymisestä vaan muutoksesta.

– Not just information but transformation. Jotakin omassa ajattelussa ja sydämessä voi muuttua, kun näkee asioita uudella tavalla.

Ennakkoon ei tiedä, mikä kolahtaa. Se voi olla puheiden välissä kuultava kappale, joka avaa kyynelkanavien kautta yhteyden pintaa syvemmälle.

Vaikka Orre kuului nyt tapahtuman henkilökuntaan, anti ei mennyt ohi tai kokemus jäänyt kylmäksi. Työstä saatu palautekin oli tärkeää.

– Sain olla Jumalan käytössä, koin onnistuneeni.

Onnistuimme luomaan olosuhteet, joissa ihmisten oli helppo olla.

Orre sai kiitosta muun muassa tavastaan kuljettaa tapahtumaa eteenpäin omiakin kokemuksiaan jakamalla ja käsillä oleviin tilanteisiin ja tunnelmiin tarttumalla, kertoo Mikael Juntunen.

– Kaikesta muustakin palautteesta ja ympärillä olevista ihmisistä aisti, että on tehty hyvä työ. Onnistuimme luomaan olosuhteet, joissa ihmisten oli helppo olla, hän sanoo.

Pienimmillään kaikki lähtee pullasta. Jos väliaikatarjoilut maittavat ja talkooväen verensokeritaso on kohdillaan, perusasiat ovat kunnossa. Vaikka palapeli oli kaikkineen suuri, se valmistui ajallaan, eikä tekniikkakaan pettänyt.

– Loppu on sitä mitä skriiniltä näkyy ja kaiuttimista kuuluu. Vaikka virallista palautetta ei vielä ole, epävirallisen palautteen perusteella sanoisin, että tyytyväisyyden jäljet vievät sisältöön, siihen mitä puhujista ja ohjelmasta saa irti. Koskettavatko puheet, saavatko ne kuulijassa jotakin liikkeelle?

Laajasta tarjonnasta kukin poimii timantit taskuunsa. Jäi niitä jokunen Juntusen omaankin povariin.

– Kun kuuntelet ja annat itsellesi mahdollisuuden avata suojakuoren, opit ja ajatukset jäävät tuonne jonnekin.

Kuvan keskellä on puhumassa sivuttain kuvattuna roosaan jakkupukuun pukeutunut tummahiuksinen keski-ikäinen nainen. Hänen kätensä ovat hieman koholla.
Unna Lehtipuu käsitteli tapahtumassa taloudellista luottamusta ja suhdetta rahaan. Taloudellisen luottamuksen rakentaminen on tärkeää, sillä sen puute syö merkittävästi kapasiteettia ja haastaa hyvinvointia.
Kuva: Kasimir Kantonen
Kuvassa on Mikael Juntunen, joka katsoo suoraan kameraan läpinäkyvin kehyksin varustetuissa silmälaseissaan. Juntunen hymyilee hyvin vienosti. Hänellä on musta pikkutakki ja kuviollinen paita, jonka pohjaväri on ruseka. Taustalla näkyy ikkunoita.
GLS ponnistettiin pystyyn normaalia rivakammassa aikataulussa, mikä väistämättä vaikutti monien mahdollisuuksiin saapua paikalle. Tuottaja Mikael Juntunen on silti varsin tyytyväinen kaikkineen noin 200 ihmisen joukkoon, joka Tampereen vapaakirkkoon kokoontui. Jokaisesta erikseen ja kaikissa yhdessä on oltava kiitollinen. 9.11. pääkaupunkiseudulla järjestetään yhden päivän GLS uudella teemalla ja ohjelmalla, ja kaksipäiväinen tapahtuma toteutuu jälleen Tampereella vuoden kuluttua.
Kuva: Antti Lampinen

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024